צילום: קוקו

תוגבר האכיפה נגד מבודדי הקורונה

נתונים על השבים ארצה יוזנו למערכת המידע של המשטרה, כדי לוודא את הימצאותם בבידוד • צוותי אכיפה יעודיים הוקמו על ידי המשטרה ומשרד הבריאות

לאחר שאתמול הודיע ראש הממשלה, בנימין נתניהו, על כך שישראלים שישובו מחו"ל יאלצו להיכנס לבידוד ביתי למשך 14 ימים מרגע חזרתו ארצה, משטרת ישראל הודיעה הערב (שלישי) כי היא תפעל לאכיפה מוגברת בתחום בכדי לוודא הימצאותם של השבים ארצה בבידוד כנדרש.

החל מהערב, נתונים אודות השבים ארצה ימצאו במערכות המידע המשטרתיות על מנת לאפשר לשוטרים לאכוף ולוודא את הימצאותם בבידוד כמתחייב. בנוסף, משטרת ישראל ומשרד הבריאות הקימו צוותי משימה יעודיים. הצוותים מורכבים משוטרים ומפקחים של משרד הבריאות, בכדי למנוע את הפרות הבידוד, במטרה למנוע את התפשטות הנגיף. 

שוטרים ופקחים של משרד הבריאות מוודאים שכלל האנשים הנמצאים בבידוד מקיימים את ההנחיות של משרד הבריאות. במשטרה ביקשו להדגיש בהודעתם כי "הרוב המכריע של מחוייבי הבידוד נשמע להוראות ומגלה אחריות אזרחית".

עוד בנושא:

משרד הבריאות הודיע: איסור על קיום אירועים עם יותר מ-2,000 איש

"ישראל מגזימה": אלפי תושבי חו"ל ותיירים עולים על המטוסים האחרונים מנתב"ג

איך לספר לילדים על וירוס קורונה?

איך להתנהל בחדר כושר?

צילום: גדעון מרקוביץ

בהודעה שנשלחה מטעם דוברות משטרת ישראל נכתב כי "קוראים לכלל הציבור, לנהוג באיפוק ובאחריות. חל איסור מוחלט על הפצה ושרשור הודעות 'פייק ניוז'".

מוקדם יותר היום, משרד הבריאות החליט להגביל התכנסויות ואירועים המוניים לעד 2,000 איש. יצוין כי רק היום בצהריים עמדה ההנחייה לאסור על קיום אירועים עם למעלה מ-5,000 איש, והיא הוחמרה. במשרד הבריאות קוראים לזה: "לעבור לאסטרטגיה של צמצום מגעים באוכלוסייה וריחוק חברתי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...