פורים בצל הקורונה: הנחיות משרד הבריאות להתגוננות מפני התפרצות נגיף הקורונה החלו הערב (רביעי) להיכנס לתוקף, כאשר אירועי ספורט ברחבי הארץ בוטלו, ועיריות רבות הודיעו על ביטול אירועי פורים, בהם אף העדלאידע המסורתית בחולון.
עיריית חולון הודיעה על ביטול האירוע המסורתי והחגיגי, לראשונה מאז שנת 1992, והגדירה את ההחלטה כרגע עצוב. בהודעה שמסר ראש העיריה, מוטי ששון, ברביעי אחר הצהריים הוא כתב: "זהו רגע עצוב מבחינתי, אך מתוך דאגה לבריאות תושבי העיר, ובהתאם להודעת ראש הממשלה ושר הבריאות, אנו נאלצים להודיע על דחיית העדלאידע של חולון, שהייתה אמורה לעמוד בסימן יום הולדת 80 לחולון".
עוד בנושא:
• רה"מ: "החוזרים מגרמניה, מצרפת, משווייץ, מספרד ומאוסטריה יוכנסו לבידוד"
• נדחה משחק הגביע בין מכבי חיפה להפועל ב"ש
• מסתמן: מכבי - אנדולו ללא קהל
• נחשפתם לחולה בקורונה ונכנסתם לבידוד? זה מה שאתם צריכים לעשות
"ברור לי שההחלטה עלולה לגרום אכזבה לילדים הרבים, מחולון ומחוץ לה, שמחכים ומצפים לאירוע הגדול של פורים. ויחד עם זאת, בריאותם של הילדים הללו חשובה יותר. אנו מחויבים להישמע להנחיות מקבלי ההחלטות במדינה, מתוך התחשבות באינטרס הכללי של המאבק בנגיף הקורונה. האיסור על כינוסים של מעל 5,000 של משרד הבריאות לא יאפשר לצערנו הרב את קיום העדלאידע בשבוע הבא.אלו ימים מטלטלים עבור כולנו, מכל הבחינות - ואני מאחל ומייחל לרגע שבו ישובו העניינים למסלולם התקין וברגע שכך יהיה נשמח גם לקבוע מועד חלופי לעדלאידע של המדינה". גם אירועי עדלאידע בכרמיאל, מודיעין והרצליו יבוטלו בשל המצב.
גם עיריית ראשון לציון הודיעה כי מרוץ העיר שעתיד היה לערך בעוד שבועיים נדחה בשלב זה למועד לא ידוע. לגבי ארועי פורים טרם התקבלה הודעה. יתכן וגם עיריית רחובות תבחר לבטל או לדחות את ארועי פורים הנערכים בעיר מידי שנה ומושכים אליה אלפי תושבים. גם עיריות רמת גן ותל אביב הודיעו על ביטול אירועים מתוכננים.
מעיריית רמת השרון נמסר: בעקבות הנחיות משרד הבריאות קיים ראש עיריית רמת השרון הערכת מצב, בה הוחלט לבטל את האירוע המרכזי של פורים שתכנן ליום שלישי. העירייה בוחנת קיום אירועים מקומיים ברחבי העיר.
הזמר נתן גושן הודיע גם הוא, דרך חשבון האינסטגרם שלו, כי שתי הופעות שהיו אמורות להתקיים מחר ומחרתיים בהיכל מנורה מבטחים (יד אליהו) בתל אביב, יבוטלו.
גם מסיבת פורים של קשת שהיתה אמורה להתקיים הערב נדחתה. המפסיד: איתי לוי שהיה אמור להופיע שם. גם המסיבה של חדשות 12 שהיתה אמורה להתקיים מחר נדחתה. המפסיד: משה פרץ, שהיה אמור להופיע. מלבדם גם המסיבה של ערוץ הספורט והילדים שתוכננה למחר, נדחתה.
מרתון ירושלים בוטל, משחקים מבוטלים או מקויימים ללא קהל
בגזרת הספורט, הוחלט בשלב זה לבטל את מרתון ירושלים, ומשחק גביע המדינה בכדורגל בין מכבי חיפה להפועל באר שבע נדחה. בנוסף לכך, המשחק בין קבוצות הפועל תל אביב להפועל רעננה במסגרת רבע גמר גביע המדינה, המתוכנן להיערך היום בשעה 19:30 יתקיים כמתוכנן תחת מגבלת הקהל.
מסתמן כי גם משחק הכדורסל בין מכבי תל אביב לבין-אנדולו אפס במסגרת היורוליג יתקיים ללא קהל וכך גם משחקה של הפועל תל אביב נגד פרישטרי היוונית בשמינית גמר ליגת האלופות של פיב"א. בשני המועדונים מבהירים כי יפעלו לפי ההנחיות של הרשויות.
השתתפו בהכנת הידיעה: שלומי דיאז, ערן סויסה, דניאל רוט-אבנרי, מאיה כהן, יעקב מאיר, ליאב נחמני, ירון דורון
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו