פורים מעבר לפינה, ומי שביקר בימים אלה בקונדיטוריות, נוכח לדעת הן מתאמצות במטרה להמציא את הגלגל מחדש בתחום אוזני ההמן, כאשר מדי שנה מגוון החידושים והמילויים רק עולה.
אם חשקתם בפרג או שוקולד פשוט, תחשבו שוב. ככל שהשנים חולפות היצירתיות מתגברת. כך למשל רולדין משיקה השנה בין היתר טעמים כמו מרציפן פטל,מי ורדים ומרמלדת פירות יער, גבינה אפויה ושברי עוגיות תבלינים בציפוי גלסאז' קרמל, קרם חלבה אגוזי לוז ושוקולד צ'יפס ואף גבינת שמנת פקורינו ופלפל שחור.
רולדין וגם הקונדיטור מיקי שמו, בלטו בחנוכה עם סופגניות מיוחדות ומושקעות, וכך גם בפורים, כאשר שמו מציע אוזני המן במילוי שזיפים ביין, מרציפן ואף אוזני המן גדולות מבצק שמרים המכילות מילויים שונים. לצידם גם הרשתות הארציות מציגות מילויים צבעוניים ומיוחדים.
אוזני המן הם סמל של החג, ובשל כך המכירות בהתאם, נועה בכר, מנכ"לית רולדין מספרת כי בכל שנה אנו מוכרים בין 90-100 טון אוזני המן, לדברי מיקי שמו נמכרות כ־500,000 יחידות במהלך השנה, ואמיר פורת, הבעלים של קונדיטוריית "ביסקוטי" הוסיף כי "בביסקוטי נמכור השנה כ־370,000 אוזני המן השנה, שהם למעלה מ־6000 ק"ג אוזני המן".
שוקולד, פרג או הפתעה?
כאמור, הטעמים משתדרגים ומגוונים, השאלה אם זה הצורך של הקהל הישראלי. בכר: "הטעמים הכי נמכרים ברולדין, שמהווים 70% מהמכירות הם הטעמים הקלאסיים. 30% פרג, 25% שוקולד, 15% תמרים ו־30% טעמים חדשים. נכון, לפי הנתונים הללו הישראלים עדיין מעדיפים את מילוי הפרג, אך יחד עם זאת אוהבים להתנסות בטעמים חדשים ויצירתיים".

שמו מוסיף כי, "המילויים הפופולאריים ביותר הם אוזני המן במילוי פרג ואוזני המן במילוי שוקולד. החידושים הנוספים שהגיעו השנה הם אוזני המן במילויים ייחודים כמו מרציפן ודובדבן אמרנה, תמרים ואגוזים ומילוי חלבה. בנוסף, ישנה מגמה בשנים האחרונות של חזרה לאוזני המן העשויות מבצק שמרים, בדיוק כמו שהאמהות שלנו היו מכינות פעם. אנחנו רואים את הביקוש הולך וגדל ומתאימים את עצמנו לבקשת קהל לקוחותינו".
פורת טוען כי המילוי הפופולארי הוא שוקולד, שמוביל עם 35% מהמכירות. לאחר מכן ממוקמים הפרג עם 20% מהמכירות ולאחר מכן: קפוצ'ינו, חלבה ותמרים עם 15% מהמכירות לכל מילוי. כפי שניתן לראות מהתפלגות המכירות, דווקא השוקולד הוא הטעם המוביל, כשאחריו הפרג במקום השני. הסיבה לכך היא ששוקולד הוא טעם יותר אהוב על הישראלים, בעוד שפרג למרות שהוא מזוהה עם החג הוא שנוי במחלוקת מבחינת הטעם עבור חלק מהאנשים".
כמה זה עולה לנו
בחג הפורים אי אפשר כמובן להתעלם מהמחירים הגבוהים של אוזני ההמן שיכולים להגיע ל 6 שקלים ליחידה. לדברי בכר, "אוזני ההמן נמכרים כמו בכל שנה במחיר של 12 שקלים ל־100 גרם. כל אוזני ההמן של רולדין נעשות בעבודת יד מוקפדת, מדי יום מבצק מאוד איכותי ועשיר בחמאה ושקדים, עם חומרי גלם איכותיים ביותר. גם פורת טוען כי המחירים לא התייקרו השנה.
לשאלה מדוע המחירים של אוזני המן היום נחשבים ליקרים הוא עונה: "יש שלוש סיבות. הבצק- חמאה הוא אחד מחומרי הגלם העיקריים בהכנת הבצק של אוזן המן בוטיקית. אוזן המן בקונדיטוריה עשויה מבצק דקיק עתיר חמאה, שהיא חומר גלם יקר משמעותית ביחס לשומנים כמו מרגרינה, שעולה כמחצית ממחיר חמאה. סיבה שנייה היא המילוי של אוזן ההמן המורכב מגנאש - שמנת מתוקה שמבושלת עם מליות יקרות כמו חלבה, שוקולד וקפוצ'ינו. סיבה שלישית היא העבודה. את אוזני ההמן אנחנו מכינים במלאכת יד, צעד אחר צעד, מקריצת הבצק דרך זילוף המילוי ועד סגירת האוזן. לטענת שמו המחירים משתלמים ביחס לאיכות המוצר המציע בצק פריך חמאה, מילויים איכותיים וייצור בעבודת יד ולא במכונות".
אם אתם חובבים אוזני המן ורק מחכים לחג כדי לאכול אותם, שימו לב שיש לכך מחיר קלורי. לדברי טופז דרזנר , דיאטנית ראשית בשומרי משקל, "אוזן המן מכילה 117-225 קלוריות ליחידה.
הערך התזונתי תלוי בסוג הבצק וסוג המילוי. ככל שהבצק יהיה דל יותר בסוכר ושומן, כך ערכו הקלורי יהיה נמוך יותר ונוכל להגיד עליו שהוא בריא יותר. כמות המילוי בכל אוזן המן אינה גדולה, ולכן השפעתה על כמות הקלוריות לא משמעותית, אך הרכב המילוי משמעותי לבריאות אוזני ההמן. מילוי של ממרח תמרים טבעי בשילוב אגוזים ושקדים טבעיים חתוכים ייתן את התרומה הבריאותית הטובה ביותר".
כבכל שנה חברי המערכת לקחו על עצמם את המשימה הקשה לבחון את אוזני ההמן הטובים ביותר. טעמנו, בחנו ודירגנו את הטובים ביותר.
צילומים: יהונתן בן חיים, בועז לביא, בר אופק, דניאל לילה, רונן מנגן, בני גם זו לטובה, אמיר מנחם, גליה אבירם
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו