השקט יחזור לדרום? גורם ביטחוני מסר הערב (חמישי) כי ארגון חמאס מתכנן להפסיק את האש לעבר יישובי הדרום. הגורם אמר כי ״ארגון חמאס העביר מסרים לישראל, לפיהם הם החליטו באופן חד צדדי להפסיק את שיגור הבלונים והירי הרקטי לעבר ישראל".
עוד הוסיף הגורם, כי סוף השבוע ישמש מבחן להבטחת ארגון הטרור, ואם יישמר השקט – ישראל תרחיב בחזרה את מרחב הדיג שמותר לפלשתינים ברצועת עזה ל-15 מייל וישראל תאפשר לסוחרים מהרצועה להיכנס לישראל.
ההחלטה של הארגון באה על רקע יום מתוח בדרום, שכלל מעל לעשרה בלוני נפץ שהתפוצצו מעל יישובי עוטף עזה. חלק מהבלונים מחתו סמוך לבתי ספר, ובנוסף לכך, מעל אחד היישובים באזור שדות נגב התפוצצו לפחות ארבעה צרורות בלונים ויצרו בהלה ביישוב.

מרחב הדיג ברצועת עזה לפי נתוני האו"ם. במהלך הזמן חלו שינויים בטווח
מוקדם יותר היום, פרסמנו כי לפי כל ההערכות האחרונות בצמרת הביטחונית - פעולה צבאית משמעותית בעזה קרובה יותר מתמיד, אך נדחית בשל הבחירות. בישראל עדיין מקווים שחמאס ינצור את נשקו ויפסיק את ירי הרקטות ושיגור בלוני הנפץ, אולם הסיכויים לכך, כך נראה, הולכים ופוחתים.
לדברי בכיר במערכת, צה"ל יכול היה בקלות לדרדר את המצב ולהביא להסלמה של ממש, שתוביל לאותו מבצע צבאי (עליה אמר נתניהו: "אנחנו מכינים לחמאס את הפתעת חייו"), אלא שבשל מערכת הבחירות ובשל ההערכה שלפיה מערכה צבאית בסדר הגודל המתוכנן עשויה להביא לשיבושה עד כדי דחייתה - מעדיפים בצה"ל להבליג, להגיב בתגובות מדודות, ולהימנע מצעדים שאלמלא מערכת הבחירות, היו מתבצעים בכל תוקפם.