נשיא צרפת עמנואל מקרון אמר היום (רביעי) בפגישתו עם הנשיא ראובן ריבלין כי "אנטי-ציונות היא לא דבר אחר מאשר אנטישמיות". ריבלין קיבל את פניו של הנשיא מקרון בבית הנשיא ואמר כי הוא מעריך מאד את השתתפותו בכינוס בפורום השואה. "המחויבות שלנו לזיכרון השואה ולמאבק באנטישמיות מחברת גם היא בינינו. אני יודע שאתה מחויב למלחמה באנטישמיות, הן בדברייך והן במעשיך, אמר לריבלין.
פגישת מקרון והנשיא ריבלין | פגישת מקרון והנשיא ריבלין
בתחילה נועדו נשיא המדינה ונשיא צרפת באופן מצומצם יחד עם הרמטכ"ל רב-אלוף אביב כוכבי שהוזמן לפגישה לאור החשיבות שרואה הנשיא בהצגת המורכבות המבצעית באזורנו ממקור ראשון. נשיא צרפת הודה לנשיא ולרמטכ"ל על הסקירה שכללה התייחסויות לאתגרים הנוכחיים בזירות השונות.
נשיא המדינה הודה לנשיא מקרון על הגעתו למען מטרה חשובה זו ואמר: "אני יודע שאתה מחויב באופן אישי ביותר למאבק באנטישמיות על כל ביטוייה: בבתי הכנסת, ברחוב, ברשת האינטרנט, בפוליטיקה וכמובן במעשים. לצערי, גם היום אנחנו שומעים על מקרים של רדיפה ואלימות על רקע אנטישמי וגזעני בצרפת וברחבי העולם. יש להשמיע קול ברור שמגנה את המקרים האלה ולפעול ללא פשרות כדי לוודא שהם לא נשנים. יש לפעול ברמה המשפטית, ברמה החינוכית, וברמה האכיפתית. האימוץ של הגדרת IHRA לאנטישמיות על כל צורותיה היא צעד חשוב של הממשל הצרפתי למאבק באנטישמיות ואנחנו מבקשים להודות לכם על כך.
"כפי שהאסיפה הלאומית הצרפתית הכירה לאחרונה, בצעד שאנחנו מעריכים עד מאוד, המפלט של האנטישמים בשנים האחרונות הוא באנטי-ציונות. כמו כל דמוקרטיה, מדינת ישראל פתוחה לביקורת אבל לא נקבל ערעור על עצם זכותנו להתקיים כמדינה יהודית ודמוקרטית במולדתנו, ולא נקבל את הטענות נגד מימוש זכותנו וחובתנו להגן על אזרחינו".
הנשיא התייחס גם לפניה הפלשתינית לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג ואמר: "מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית, חזקה, שיודעת להגן על עצמה וגם לחקור את עצמה, במקרה הצורך, בכל מה שקשור בזכויות אדם ובדיני מלחמה. הפניה של הפלסטינים לבית הדין הפלילי הבינלאומי היא ניסיון לדחוף את בית הדין למגרש הפוליטי, ותכליתו לגרור את המוסדות הבינלאומיים להכריע בשאלות מדיניות ופוליטיות שצריכות להתברר במשא ומתן בין הצדדים ולא במסגרת הליך משפטי פלילי.

הנשיא ריבלין ונשיא צרפת מקרון // צילום: חיים צח, לע"מ
"לבית הדין הפלילי הבינלאומי ICC, אין היכולת, הרשות והסמכות לעסוק בנושאים אלה. הקריאה לבית הדין לחרוג מסמכותו מבקשת ממנו לא רק להפר אמונים לאופיו השיפוטי אלא גם להתפרק לחלוטין מיושרתו השיפוטית. הסכסוך הישראלי-פלסטיני, שהינו מורכב ורגיש, מצריך בניית אמון בין הצדדים ולשם אנו מוכרחים לחתור".
נשיא צרפת הודה לנשיא על האירוח ואמר: "אני כל כך שמח שזהו בעצם הביקור בראשון שלי כאן בישראל כנשיא הרפובליקה הצרפתית. בדיוק לפני שנה היינו יחדיו בביקור ממלכתי שלך בפריז, היה זה סיקור מוצלח ומרגש וברגעים אלו ממש אני מבקש לנצור את זכרה של רעייתך שהלכה מאתנו".
מקרון הוסיף: "כפי שאני התחייבתי לך, כבוד הנשיא, באתי לישראל על מנת לייצג את צרפת בפורום העולמי לזכר השואה, כדי שנציין 75 שנה לשחרור אשוויץ-בירקנאו יחד. באתי עבור ישראל, עבור מה שהשואה מייצגת ועבור זיכרון השואה, על מנת לשאת עמכם את הקריאה החשובה נגד האנטישמיות." עוד אמר: "אנחנו רואים שהצל האפל של האנטישמיות הולך ופורש כנפיים באירופה ובצרפת וזה תמיד סימן שיש כאן סוגיה שהיא מחלה גדולה מאוד".
מקרון הרחיב באשר למאמצים שעושה צרפת להילחם באנטישמיות ואמר: "אני אמשיך, מחויב ומגויס, להיאבק באופן נחוש כנגד כל אנטישמיות, כנגד גזענות ושנאה וכל אלה שמפלגים את החברה שלנו. אנחנו החלטנו לדון באופן ישיר וברור בנושא האנטי-ציונית כאנטישמיות. אנטי-ציונות היא לא דבר אחר מאשר אנטישמיות," אמר מקרון והוסיף: "אין זה אומר שאסור להתווכח, ברור שמותר בין ידידים להתווכח. אבל אין ספק שהיום הכחשת זכות ישראל להתקיים היא גרסה מודרנית של האנטישמיות. ולכן אנחנו קיבלנו החלטות ונמשיך לקבל החלטות על מנת להילחם בכל דרך חוקית בתופעות השנאה, הגזענות והאנטישמיות".
נתניהו למקרון: "הצטרך לסנקציות נגד איראן"
בפגישה שהתקיימה הבוקר בין ראש הממשלה בנימין נתניהו למקרון, קרא נתניהו לנשיא הצרפתי להצטרף ללחץ ולסנקציות נגד איראן, בעקבות צעדיה בתחום הגרעין ופעולותיה התוקפניות באזור.
בנוסף שוחחו השניים על המצב בלבנון ועל פרויקט ייצור הטילים המדויקים של חיזבאללה. בנוסף, רה"מ נתניהו דן עם הנשיא מקרון בהתרחשויות בלוב לאור המעורבות הטורקית במדינה.

פגישת נתניהו ומקרון // צילום: קובי גדעון, לע"מ
ראש הממשלה והנשיא החליטו על כינון דיאלוג אסטרטגי, כדי להמשיך לחזק את שיתוף הפעולה בין המדינות וכדי להשיג את היעדים גם ביחס לסוגיות האזוריות. נתניהו בירך את נשיא צרפת על בקשתה להצטרף לפורום הגז האזורי שהוקם בקהיר, בשיתוף ישראל, שעוסק בשיתוף פעולה בתחום הגז הטבעי האזורי ובייצוא הגז מישראל.
נתניהו אמר בתום הפגישה: "סיימתי עכשיו פגישת עבודה נעימה, חמה ומאוד פרודוקטיבית, במסגרת ארוחת בוקר, עם ידידי נשיא צרפת עמנואל מקרון. הפגישה הזאת הקיפה הרבה מאוד נושאים - איראן, עיראק, סוריה, לבנון, טורקיה, לוב ועוד כמה נושאים.
פגישת נתניהו ומקרון | פגישת נתניהו ומקרון
"אנחנו סיכמנו לכונן דיאלוג אסטרטגי בין ישראל לצרפת, כדי לאפשר לנו להמשיך לשתף פעולה אל מול האינטרסים המשותפים. זה שינוי חשוב מאוד במדיניות החוץ של ישראל, זה יכול לסייע לנו למען דברים שהם חשובים מאוד לביטחון המדינה. שיבחתי את עמנואל מקרון על עמידתו האיתנה נגד האנטישמיות שבאה לידי ביטוי, למשל, גם בביקורו כאן בירושלים. קראתי לו גם לטפל בעניינו של הרוצח של שרה חלימי, וגם לפעול להסגרתו של רוצח שרצח יהודים בצרפת, שנמצא כעת ברמאללה וצריך להסגיר אותו לצרפת. הוא הבטיח לבדוק את שני הדברים הללו".
הפגישה של השניים התקיימה גם על רקע חוסר שביעות הרצון שהביעו במשרד החוץ הישראלי עקב פגישתו הצפויה של מקרון עם יו"ר הרשות הפלשתינית אבו מאזן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו