"לא אתן לפגוע בדרכו של רבין"

עמיר פרץ התייחס באירוע "שבתרבות" לדברי לפיד שלטענתו היו "נגד השלום" • שפיר: "יש לשמר את רשימת המחנה הדמוקרטי"

עמיר פרץ, בכנס מפלגת העבודה // צילום: אורן בן חקון

יו״ר העבודה-גשר, ח״כ עמיר פרץ, אמר היום (שבת) באירוע "שבתרבות" ברמת השרון: ״שיהיה ברור, הבחירה היא בין ממשלת שמאל-מרכז בראשות בני גנץ ועם העבודה-גשר, לבין ממשלה עם בן גביר וליברמן. המטרה שלנו היא לעשות הכל כדי להגיע ל-61 מנדטים לגוש המרכז-שמאל, בלי ליברמן. אם לא נגיע ל-61 בלי ליברמן, נמצא עצמנו לקראת בחירות רביעיות. 

"לפני הכל, ממשלה חדשה, כל ממשלה שתקום, צריכה לעבור השתלת לב. תראו את חדרי המיון, תראו את הזוגות הצעירים, את הקשישים. רק אנחנו נהיה הלב החברתי והמצפן המדיני בממשלה, שסופרת בני אדם ובשבילה בני אדם הם לפני הכל. שמעתי אתמול את לפיד מדבר נגד דרך השלום שהתחיל יצחק רבין. אני בשמו ובדרכו של רבין לא אתן לפגוע. למי שרוצה להמשיך את דרך רבין יש רק פתק אחד: אמת, העבודה-גשר״.

יושבת ראש המפלגה הירוקה, ח"כ סתיו שפיר, קראה למרצ לחזור בה מכוונתה לפרק את המחנה הדמוקרטי. ״עלינו להמשיך את המחנה הדמוקרטי ולשמר את הרשימה כפי שעשו כל המפלגות. בשלב זה מרצ לא החליטה אם פניה לשותפות, והיא מעמידה את המחנה הדמוקרטי בסכנת פירוק.

"הציבור שלנו מצפה לראות מחנה דמוקרטי חזק, משמאל לכחול לבן, עם הנבחרת הטובה ביותר, ואני קוראת לחברי במרצ, וגם ובעבודה - בואו נעשה את שהציבור דורש, נפסיק עם ההתעסקות הפנימית ונצא למלחמה על המדינה, כולנו ביחד". 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר