מה קרה למסעדות המצליחות מ-2010?

מי הן חמש המסעדות ששרדו את העשור ואף המשיכו ודורגו במקומו הגבוהים גם לאחר שנות פעילות רבות, ומי לא? בדקנו

צילום: יואב גורין // מלגו ומלבר

בשנת 2010 היה זה מדריך מפה שדירג את המסעדות הטובות ביותר בארץ לאותה שנה. עשור לאחר מכן, מדריך גומיו לקח על עצמו לבנות רשימה מפוארת.

מי הן חמשת המסעדות ששרדו את העשור ואף המשיכו ודורגו במקומו הגבוהים גם לאחר שנות פעילות רבות? אלה יכולות לשאת את אות המסעדות המצליחות של העשור. 

חמש המסעדות המצליחות

מי היו המסעדות שעשו לנו את 2010? הרברט סמואל של יונתן רושפלד זכתה אז לדירוג הגבוה ביותר. ובצדק, יש לשער כי לו היתה ממשיכה לפעול הייתה זוכה לתשואות גם עם תום העשור. לעומת זאת, הרברט סמואל הכשרה בהרצליה עושה חיל ונחשבת למצליחה ומוצלחת.

במקום השני נמצאה "כתית", שכבר אינה איתנו, ולמקום השלישי הגיעה מסעדת "טוטו", שנכללה אז לראשונה בין שלוש המסעדות הטובות בארץ. במקומות רביעי וחמישי דורגו שתי מסעדות שנסגרו, האחת, קלואליס שנסגרה לאחרונה ורפאל לפני מספר שנים.

• איזה עשור היה לנו! היכנסו לעמוד המיוחד של "סיכום העשור" 

• לא מסכימים עם הבחירות שלנו? בוארו לבחור את אנשי ואירועי העשור שלכם

• חושבים שאתם יודעים כל מה שקרה בעשור האחרון? היכנסו לחידון העשור הענק

מעניין למצוא במקום השישי את מסעדת ויולט ששכנה בזמנו במושב אודים. ההימור על המסעדה לא החזיק מעמד עם השנים אך שף המסעדה, יוסי שטרית הפך לאחד השפים המובילים והנחשבים בישראל.

שף מאיר אדוני // צילום: איתיאל ציון

במקום השביעי התברגה מסעדת "אדורה" של השף אבי ביטון. אדורה נסגרה ומצאה את גלגולה הבא ב"קפה פופולאר". מסעדת רוטנברג הגיעה למקום השמיני, אלא שאין זו המסעדה המתמחה במקומיות ועונתיות שאנו מכירים היום. ב-2010 היתה זו מסעדה גלילית המאופיינת במטבח אירופאי וים תיכוני. מסה היוקרתית והוותיקה קיבלה את המקום התשיעי ו"הלנה בנמל" בנמל קיסריה חתמה את הרשימה במקום העשירי.

ובכן, אף מסעדה שדורגה בעשיריה הפותחת של 2010 וממשיכה לפעול גם בסוף 2019 לא נמצאת בצמרת הדירוג של גומיו. לעומת זאת, שני שפים הובילו את מסעדותיהם לדירוג גבוה על פני העשור – שף מאיר אדוני שהגיע למקום השני עם "בלו סקיי" הכשרה ושף יוסי שטרית שחותם את העשור במקום השלישי עם מסעדת "משיה", קיבלו מקום גבוה ושיכלול ציונים גבוה ברשימת אלף המסעדות הטובות בעולם, הידועה בכינויה "לה ליסט", בלו סקיי עם ציון של 91.5 ומשייה עם 85. ניתן לומר בוודאות כי שתי מסעדות אלה, של שטרית ואדוני, הן בוודאי שתיים מתוך חמשת המסעדות המצליחות של העשור.

מסעדה נוספת, הזוקפת לזכותה הישגים בינלאומיים מרשימים, היא מסעדת "מלגו ומלבר" של השף מוטי טיטמן. מלגו ומלבר נכנסה השנה לאחת הרשימות הנחשקות ביותר בתבל, אחת מרשימות המדוברות של סן פלגרינו. רשימת 50 המסעדות הטובות העולם של פלגרינו היא ה-רשימה להופיע בה. השנה, ברשימה חשובה נוספת מבית אותו מותג, רשימת 50 הבסט דיסקברי, מופיעה מסעדת מלגו ומלבר לאחר שקיבלה שבחים וביקורות מהללות מצד המדיה הישראלית. שני מבקרי אוכל נחשבים הכתירו אותה לא פעם כ"אחת ממסעדות השף הטובות בישראל".

מסעדת שילה הוותיקה ממשיכה להוביל את סצינת הקולינאריה בראש מורם וביציבות מופלאה. ההישג הענק של המסעדה, אותה מוביל בכישרון רב, היא היכולת לשמור על מעמד העל שלה במשך כל כך הרבה שנים. היא פועלת ומשגשגת הרבה מעל לעשור הנוכחי וממשיכה להחזיק בתואר אחת המסעדות הטובות, המבוססות והחזקות בארץ. המסעדה מלאה ושוקקת חיים, ומתהדרת בקהל סועדים קבוע ונאמן. על המנעד שבין מנות דגל פופולאריות לבין חדשנות והתחדשות שומר במופתיות השף והבעלים שרון כהן.

המסעדה החמישית ברשימת המסעדות המצליחות בארץ היא ללא ספק מסעדת "אורי בורי" העכואית. היא התגלמות המושג הצלחה. "אורי בורי" היא ההוכחה לכך שהצלחתה של מסעדה לא תמיד מושפעת ממיצוב ודירוג של מדיה אלא חוגגת את השגיה בזכות דעת ההמונים. "אורי בורי" זוכה לעדנה מבוססת ויציבה מצד אינספור תיירים הפוקדים אותה ויוצאים ממנה בהשתאות והתפעמות. ועל כן, המסעדה הוותיקה בעכו זכתה בתואר אחת המסעדות הטובות ביותר בעולם לשנת 2019 וכמסעדה הטובה ביותר במזרח התיכון ובישראל לפי אתר דירוג המטיילים הבינלאומי טריפ אדוויז. עם הצלחה כזאת קשה להתווכח.

אורי בורי // צילום: אנצ'ו גוש - ג'יני

חמש המסעדות שלא הצליחו:

המייזם ההודי של שף יונתן רושפלד "קפטן קארי" היכה גלים והבטיח הבטחות רבות. ראשית מפני ששף גדול כמו יונתן רושפלד מושך תשומת לב רבה ולעיתים אף אש. למותר לציין שהשמחה היתה רבה והאוכל שהוגש בקפטן קארי היה טעים וטוב. אך עד מהרה, עם תחילת ההתרחבות, התגלו קשיים וקפטן קארי נותרה מזנון מהיר המתמחה באוכל הודי ותו לא.

קפטן קארי // צילום: מאשה סקילי

"שיראטויה" היפנית של אלי גרוסמן פעלה במשך 10 חודשים בלבד. המקום נפתח לאחר ציפיה רבה לשובו של המסעדן הוותיק אל הזירה. אולם הקמבק לא צלח והמסעדה נסגרה אחרי פחות משנת פעילות.

מסעדת בינדלה זכתה לפעול במשך שלוש שנות פעילות בלבד, וזאת לאחר נסיונות רבים להצעיד אותה אל ההצלחה המובטחת. אך זו לא הגיעה גם לאחר שלוהק שף יורם ניצן והחליף את שף רועי סופר, המיזם פשוט לא התרומם ונסגר.

גם ז'אז'ו בר יין האקסטרווגנטי נפתח בקול תרועה רמה, חלל עצום המשתרע על פני כמה חללים יפיפיים במבנה טמפלרי ישן, אותו עיצב מחדש המעצב דן טרוים. עם כל הרצון הטוב, ההשקעה הרבה נסגרה ז'אז'ו ונעלמה כלא היתה.

מסעדה נוספת שעם פתיחתה נמלאה הסצינה ציפייה היא "מאייאר", המסעדה של השף הצעיר והמוכשר אוסאמה דלאל שהגיע אל העיר הגדולה ממסעדה קטנה בעכו ומיד זכה לחיבוק גדול מהברנז'ה. אך כל זאת לא הספיק, ולאחר כשנת פעילות אחת בלבד סגרה מאייאר את שעריה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר