רגע היסטורי לנגב: לאחר שנים של מאבק ציבורי, ולמעלה מעשור של תכנון, המועצה הארצית לתכנון ובניה אישרה היום (שלישי) פה אחד את הקמתו ומיקומו של בית החולים השני בנגב, שייקרא על שם נשיאה התשיעי של ישראל שמעון פרס, בבאר שבע. בנוסף לבית החולים, אושרה הקמת קריית הביו-טק (הבינלאומית) והתעסוקה, בצמוד אליו.
המתחם יכלול, כאמור, בית חולים כללי, ובתי חולים בתחומי רפואה מוגדרים, וכן את קריית הביו-טק והמחקר, שימושים של תעסוקה ומוסדות ציבור בעלי זיקה לבתי החולים.
התכנית שאושרה מתפרסת על שטח של כ-1,000 דונם בסמוך למחלף שרה בבאר שבע, ושטחו הבנוי של בית החולים החדש הוא 400 אלף מ"ר. כמו כן, על פי התוכנית בבית החולים יהיו כ-1,900 מיטות, כאשר 1,000 מהן מיטות אשפוז והיתר בבית החולים הגריאטרי ובמרכז לבריאות הנפש.
ראש העיר באר שבע, רוביק דנילוביץ' אמר לאחר אישור התוכנית : "מדובר בבשורה היסטורית חשובה מאין כמוה. במתחם, בנוסף לבתי החולים, מתוכננת קריית הביו טק והמחקר וכן מסחר ועסקים. עוגן בינלאומי שישאב וימגנט הרבה מאוד חברות, ישאב וימגנט את ההון האנושי הטוב ביותר בתחום מערכת הבריאות מהארץ ומהעולם".
"עוגן חשוב מאין כמוהו לידע, לחדשנות, למחקר. ככה בעצם בונים את העתיד ומשנים את העתיד! הפרויקט הזה מבחינתנו, ועבורנו, זה מגדלור ששם את באר שבע לא רק על המפה הלאומית אלא גם הבינלאומית", הוסיף. בבית החולים החדש יהיה ייחשב לגדול ביותר בארץ, ולשם השוואה, בבית החולים שיבא בתל השומר, שנחשב כיום לגדול בארץ ישנן כ־1,500 מיטות.
בית החולים ייבנה במספר שלבים, ולאחר אישור התוכנית, משרד הבריאות יפרסם מכרז ראשון לבניית בית חולים ציבורי, שיכלול כ־500 מיטות, בהשקעה של 1.5 מיליארד שקל, שחלקו יהיה מתקציב המדינה והשאר במימון עצמי של הגוף שיזכה במכרז. יצוין כי משרד הבריאות פרסם לאחרונה קול קורא לבחינת ההיענות לבניית הפרויקט, ולא מעט גופים התעניינו בו, וביניהם אסותא, כללית, בית החולים הדסה בירושלים ובית החולים שיבא.
את התוכנית מקדמת רשות מקרקעי ישראל, יחד עם עיריית באר שבע. במקביל לצוות התכנון, הנהלת אוניברסיטת בן־גוריון הקימה צוות היגוי לפרויקט, שבו יוקצה גם שטח לבית ספר לרפואה.
בצמוד לבית החולים יוקמו מספר פרויקטים תומכים, ביניהם מלונאות, מסחר ולוגיסטיקה. בנוסף, יועד שטח של 350 אלף מ"ר למשרדים, והוא ישווק לחברות בתחום הטכנולוגיות הרפואיות, הפארמה והביו-טק. התוכנית תכלול בניית 400-250 יחידות דיור המיועדות לסגל הרפואי, לסטודנטים ולדיור מוגן.
במסגרת התוכנית, מתוכננת תשתית תחבורה ציבורית נגישה לבית החולים: רכבת קלה, אוטובוסים ומוניות שירות, האמורים לשרת כ-20 אלף האנשים שצפויים לבקר בו מדי יום.