נשיא ארגנטינה הנבחר, אלברטו פרננדס, וסגניתו, הנשיאה לשעבר קריסטינה קירשנר, עשויים לרכך את החלטתו של הנשיא היוצא, מאוריסיו מאקרי, הקובעת כי חיזבאללה הוא ארגון טרור. כך דווח אתמול במדינה.
ראשי הקהילה היהודית בארגנטינה כבר פרסמו הודעה הקוראת להימנע מצעד זה, מבלי שכוונה ישירות לנשיא הנבחר.
על פי הדיווח, הנשיא הנבחר נפגש עם שגרירת ישראל בארגנטינה, גלית רונן, לפני עשרה ימים והשניים דנו בכמה סוגיות, בהן סוגיות כלכליות ויחסי ארה"ב וישראל. אלא שפרננדס הסביר כי הוא שוקל להחשיב את חיזבאללה כארגון פוליטי, המחזיק נציגות פרלמנטרית בלבנון.
אלברטו פרננדס // צילום: רויטרס
עם זאת, הנשיא הנבחר ציין כי הנקודה נמצאת ב"מחשבה" אך לא מדובר בהחלטה שזוכה לקדימות אצלו.
השגרירה התייחסה לנושא זה. "דיברנו על כמה נושאים עם הנשיא הנבחר, וזה עלה. ברור לכולם כי מדובר בנושא מאוד חשוב ואנו רגישים לו ודורשים עדיין שיעשה צדק בכל הקשור לפיגועים בבואנוס איירס".
נציין כי הנשיא היוצא מאקרי חתם על החלטה זו לאחר שיחות עם ישראל וארה"ב, שדרשה לכלול את חיזבאללה ברשימת ארגוני הטרור.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו