העיר אשדוד זכתה בפרס איסטנבול לעיר ידידותית לסביבה מטעם האו"ם, המוענק כחלק מפעילות אמנת ברצלונה לשמירה על סביבת הים התיכון. עיר החוף הדגימה מערכת של אמצעי קיימות משולבים שהוכיחו חשיבה לטווח ארוך בשילוב יישום מתמיד של תכניות בכל תחומי החיים בעיר, כגון: יעילות אנרגטית, תחבורה ציבורית מתקדמת וניהול מים מיטבי הכולל הפחתת נזילות.
נימוקי הזכייה התייחסו לתוכניות המופעלות באשדוד להעלאת מודעות ציבורית לתמיכה בקיימות, ולאמצעים חדשניים נוספים הכוללים הפחתת סיכוני שיטפונות והגנה על החופים המופעלים בעיר. ומי אחרי אשדוד בדירוג? קריקנביצה (קרואטיה) זכתה במקום השני, והטאי (טורקיה) נבחרה למקום השלישי.
עוד בנושא:
אסון דליפת הנפט בעברונה: קצא"א תשלם פיצויים בסך 100 מיליון שקלים
שימוש באנרגיה ניידת: שומרים על איכות הסביבה
המשרד לאיכות הסביבה: "הסיכון במפרץ חיפה סביר"
וועדת התחרות הזמינה ערים שנמצאות מסביב לאגן הים התיכון להגיש מועמדות על-ידי הדגמת צעדים קונקרטיים שננקטו והתקדמות שהושגה תחת ארבע קטגוריות עיקריות: הגנה על טבע ומגוון ביולוגי; סביבה בנויה (דיור ותכנון עירוני); קיימות חברתית, כלכלית ותרבותית; וממשל. וזאת בהתאם לסדרי העדיפויות של תוכנית הפעולה הים תיכונית והעקרונות המעוגנים באמנת ברצלונה.
ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי אמר כי "זוהי תעודת כבוד לעיר ולתושביה, אנו רואים בים את אחד המשאבים החשובים ביותר לעיר ונמשיך להתמודד עם האתגרים ולהציב לעצמנו יעדים נוספים בתחום. "
העיר אשדוד במבט על // צילום: עיריית אשדוד
השר להגנת הסביבה, ח"כ זאב אלקין התייחס גם הוא לזכייה ומסר: "עיריית אשדוד ממצבת את עצמה בחזית העשייה הסביבתית במדינת ישראל ואני רואה חשיבות רבה בזכייה להעלאת המודעות של מדינות הים התיכון בכלל ובישראל בפרט למאמצים הנעשים בכל הרמות, לשמר את הים ומשאביו לנו ולדורות הבאים. פעילות עירונית זו מצטרפת להפסקה הכמעט מוחלטת של הזרמת מזהמים לים התיכון מישראל ומהווה אמצעי משלים לשמירת על הסביבה החופית".
מדינת ישראל היא אחת מ-22 המדינות החברות באמנת ברצלונה להגנת הים התיכון. ישראל מתפקדת כחברה מובילה בשישה מתוך שבעת הפרוטוקולים של האמנה, שעיסוקם בהפחתת זיהום ים ממקורות יבשתיים, מהטלת פסולת לים, בניהול אינטגרטיבי של חופים, במגוון המינים הימיים, בניהול מצבי חירום של אירועי זיהום בשמן ובטיפול ופעילויות קידוח והפקת גז ונפט בים.