סבב הלחימה הנוכחי מעורר יוזמות של סולידריות למען תושבי הדרום. אזרחים שפותחים את בתיהם לאירוח תושבי הדרום עד יעבור זעם, עסקי תרבות ופנאי שמציעים כניסה בחינם.
בנוף של ביטויי הסולידריות הבאים מכל רחבי הארץ, בולטת הפעם יוזמה של נאיל זועבי, ערבי מוסלמי מהכפר נין שליד עפולה, המבקש אף הוא לפתוח את ביתו ולארח תושבים מהדרום.
יירוטים בשדרות // צילום: Newsenders
"אירחתי בעבר, אבל מעולם לא בנסיבות האלה", הודה אתמול זועבי. "זה עניין הומניטרי ממדרגה ראשונה לפתוח את הבית ולארח תושבים מהדרום, כדי שיוכלו לנוח וליהנות מהצפון היפה והשקט שלנו".
זועבי מכהן כמנהל בית ספר באחד הכפרים שבאזור עפולה. "אנחנו נעשה את זה באהבה, בסולידריות ובתחושה של ערבות הדדית. אנחנו עברנו את הקשיים והחרדות כשהיינו תחת מתקפת טילים בלתי פוסקת במלחמת לבנון השנייה, אז אנחנו יכולים להבין מה עובר על תושבי הדרום".
מרכז התרבות בית גבריאל שעל הכנרת מזמין את תושבי הדרום המתארחים בצפון, לבלות במקום, ליהנות מסרטים במחיר מוזל ופופקורן חינם לילדים. בבית־איל שבאתר נהריים, מזמין מרכז הספורט את הדרומיים לבריכות השחייה במקום ללא תשלום.
גם תושבי המועצות האזוריות גולן וגלבוע פותחים את שעריהן לאירוח משפחות מהדרום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו