"ארגוני טרור עולמיים כמו אל-קאעידה ודאעש (ISIS) מתכננים לפגוע במטרות ישראליות ויהודיות בהודו"- כך התריעו לאחרונה סוכנויות המודיעין במדינה.
מהודעות מקוונות שאותרו על ידי סוכנויות הביון, התברר כי שני תאי הטרור מכוונים את פעולותיהם ליעדים של מטיילים ובמרכזים של הקהילה היהודית. הגורמים הג'יהאדיסטים עשויים אפילו לחטוף את התיירים הישראלים הנוסעים להודו, כל על פי אזהרת גורמי המודיעין.
לאור ההתרעות על פיגוע, מחוזות במדינה שבהם אוכלוסייה יהודית גדולה או מטיילים ישראלים רבים, קיבלו התרעת על חשש מפני התקפת טרור. על פי סוכניות הביון, תאי הטרור מכוונים גם לבתי ספר ומלונות אותם פוקדים ישראלים.
"הגורמים הג'יהאדיסטים עשויים אפילו לחטוף את התיירים הישראלים הנוסעים להודו"
אחת הסיבות האפשריות להתרעות החמות בעת הזו היא ההחלטה של ישראל לגבות את הודו בביטולו של סעיף 370 לחוקה, שהעניק מעמד מיוחד לג'אמו וקשמיר, מהלך שעורר את זעמם של ארגוני הטרור.
לפני כחודש, עלתה הכוננות בבירה דלהי בעקבות התראות לתקיפה של השגרירות הישראלית, ומטרות ישראליות ויהודיות נוספות.