פרשת השוחד: ראשי עיריות קריית אתא ותל מונד נעצרו

הותר לפרסום כי אלו ראשי הרשויות החשודים במעורבות בפרשת השוחד מקבלני בנייה • ראש עיריית קריית אתא יעקב פרץ נשלח למעצר בית של 4 ימים

יעקב פרץ ושמואל סיסו. חשודים בפרשת השוחד מקבלנים // צילום: הרצי שפירא ,
יעקב פרץ ושמואל סיסו. חשודים בפרשת השוחד מקבלנים // צילום: הרצי שפירא

הערב (שני) הותר לפרסום כי בין החשודים בפרשת השוחד בתמורה להטבות לקבלנים – ראש עיריית קריית אתא, יעקב פרץ, וראש מועצת תל מונד,ש מונה לפני חצי שנה שיו"ר ועדה קרואה - שמואל סיסו. סיסו בעבר כיהן כראש מעיריית קריית ים.  

בית משפט השלום בראשון לציון שלח אתמול את ראש עיריית קריית אתא, יעקב פרץ, לארבעה ימים למעצר בית. 

במסגרת חקירת פרשת השחיתות, שהותרה לפרסום הבוקר, נעצרו ועוכבו לחקירה 19 חשודים, בהם שני ראשי הרשויות המדוברים, ועוזר שר לשעבר וראש רשות לשעבר – ששמם טרם הותר לפרסום. כמו כן נעצר בכיר בחברה עירונית וקבלן מוכר.  

המשטרה מייחסת לחשודים עבירות של שוחד, קבלת דבר במרמה, הלבנת הון, ועבירות על פי פקודת מס הכנסה.

בין העצורים, שבעה בכירים בחברות הנדסה ופיקוח מוכרות שעובדות בפרויקטים של תשתית ותחבורה ברחבי הארץ, ובהם גם בעלי החברות. הללו חשודים בהנפקת חוות דעת כוזבות כדי להטיב עם קבלנים, וזאת בסיוע של עובדי ציבור החשודים בקבלת שוחד.

החשד הוא כי עובדי ציבור בכירים, כל אחד על פי חלקו, ביצעו לכאורה עבירות שחיתות תוך מעורבות בעלי השפעה בחברות ממשלתיות ובמוסדות שלטון. מממצאי החקירה עולה כי בעלי אינטרסים פעלו כדי לקדם את ענייניהם העסקיים, תוך חשד לביצוע עבירות וכדי להשפיע על מקבלי ההחלטות בחברות ממשלתיות לקדם את ענייניהם. 

כמו כן, עלה החשד כי בעלי תפקידים בכירים ברשויות מקומיות ואף במשרדי ממשלה, מעורבים לכאורה אף הם בקידום ענייניהם של בעלי האינטרסים בתמורה לשוחד או ממניעים פסולים אחרים. במהלך היום בוצעו עשרות חיפושים וכן התבצעה פעילות אכיפה כלכלית נרחבת.

״מדובר בחקירה מסועפת מורכבת רחבת היקף״, הגדירה אתמול את הפרשה נשיאת בית משפט השלום בראשון לציון, עינת רון, בדיון בהארכת מעצר החשודים. נציג המשטרה טען כי ״היקף הפרשה והתחכום בו נהגו החשודים מעידה על חומרתה״.  

אתמול משעות הבוקר בוצעו עשרות חיפושים וכן התבצעה פעילות אכיפה כלכלית נרחבת בין היתר במשרד להגנת הסביבה.

במשטרה הזדרזו לומר כי אף שר לא מעורב בפרשה, אולם החשד המרכזי הוא שקבלנים ויזמים זכו להטבות בעבודות תשתית ותחבורה באזור חיפה והקריות בתמורה לשוחד. בכמה מקרים, לצורך זכיה בעבודה, שונו על פי החשד מכרזים. עוד נחשד כי גורמים שונים פנו לעוזר השר לשעבר, כדי

שיקדם את עניינם במשרד הממשלתי בו עבד. כאמור, במהלך החיפושים במשרדי המשרד להגנת הסביבה הוחרמו מסמכים שיכולים לטענת המשטרה לאשש את החשד.

אתמול אחר הצהריים הובאו חלק מהחשודים להארכת מעצר בבית משפט השלום בראשון לציון. נציג המשטרה טען בדיון, כי מדובר בפרשה מרובת מעשי שחיתות שנמשכו בחמש השנים האחרונות שבמהלכה נאספו ראיות הקושרות את החשודים לחשדות המיוחסים להם. ״מדובר במספר אירועים נפרדים, חלקם שזורים אחד בשני, שבהם החשודים היטו וזכו במכרזים, בעבודות בהיקף ניכר, בקבלת כסף רב מהקופה הציבורית, וכל זה בתיווך עובדי ציבור שזכו בטובות הנאה. היקף הפרשה והתחכום בו נהגו החשודים מעידה על חומרתה״. 

בדיון בבקשת המשטרה להאריך את מעצרו של ראש קריית אתא, טען פרקליטו כי מרגע מעצרו ״הוא אינו מבין מה החשד נגדו לקבלת שוחד ולא נמסר לו שום פרט קונקרטי שנאסף נגדו״. 

לטענת המשטרה ראש העיר קידם אינטרסים של חברות ואנשי עסקים במספר פרויקטים בתמורה לקבלת שוחד טובות הנאה וביצוע עבירות מס. המשטרה ביקשה להותירו שבעה ימים בחקירה מחשש לשיבוש החקירה. פרקליטו ביקש לשלוח אותו למעצר בית והוסיף וטען כי על בית המשפט להלך בזהירות כשמדובר באיש ציבור. 

בסופו של דבר החליטה השופטת להאריך את מעצרו בארבעה ימים.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר