משטרת וייאטנם הודיעה היום (שני) כי ביצעה מעצרים של שמונה בני אדם, החשודים במעורבות באסון משאית הקירור שהתרחש בבריטניה לפני כשבועיים. במשאית התגלו 39 גופות של מהגרים לא חוקיים בפארק התעשייתי ווטרגלייד, מזרחית לבירה לונדון.
ההתפתחות בחקירה מגיעה לאחר שבשבוע שעבר המשטרה הוייאטנמית עצרה שני אנשים, וזימנה אנשים נוספים לתשאול בחשד למעורבות בתקרית המשאית בבריטניה.
מפקד המשטרה במחוז התראיין לסוכנות החדשות הרשמית של וייאטנם והסביר על פעילות המשטרה בעניין. "בהתבסס על מה שנלמד מהחשודים, אנחנו נפתח בחקירות אקטיביות כדי להילחם ולמגר את המעגלים שמאפשרים להביא אנשים באופן לא חוקי לבריטניה".
משאית הקירור באסקס, בריטניה // צילום: איי.פי
האירועים הללו מגיעים אחרי שבשבת האחרונה ממשלת וייאטנם הודיעה כי היא מגנה בתוקף סחר בבני אדם, וזאת לאחר שמשטרת אסקס הבריטית, האמונה על חקר האירוע, אישרה ש-39 הגופות שהתגלו במשאית לפני כשבועיים הן של אזרחי וייאטנם.
עוד בנושא:
39 גופות נתגלו במכולה מזרחית ללונדון
"אבא ואמא, אני מתה - לא יכולה לנשום"
בריטניה: מצוד אחר חשודים בהרג המהגרים
במקביל, אימון הריסון בן ה-23 מצפון אירלנד נעצר והואשם במספר סעיפי הריגה במהלך החקירה, בעוד שמתנהל מצוד אחר שני האחים החשודים בהריגה ובסחר בבני אדם. האחים הם רומן (40) וכריסטופר יוז (34) מהעיר ארמה. "החקירה שלהם היא קריטית להמשך תהליך הבירור", הסביר החוקר הראשי, סטיוארט הופר.
כזכור, מתוך 39 הקורבנות שהיו על המשאית, 31 גברים ו-8 נשים. חלקם יועדו לעבוד במכוני יופי ברחבי בריטניה. כל המהגרים הגיעו במכלית שהגיעה לנמל פיורפליט באסקס מזיברוג' שבבלגיה, ומתו כתוצאה מקיפאון או מחנק.