על פניו נדמה כאילו הבשורה האמתית בצנצנת הפסטו החדשה מבית ברילה היא היותו רוטב טבעוני. כדי לסבר את האוזן, ברוטב פסטו מסורתי, כהלכתו יש גבינת פרמז׳ן ועל כן הוא חלבי.
מבדיקה של צנצנות רבות של ממרחי פסטו המצויים כיום בשוק הישראלי עולה כי רובם ככולם טבעונים. לכן, רוטב הפסטו הטבעוני של ברילה הוא בעצם רוטב פסטו נוסף על המדף.
רושם ראשוני
אתחיל מהתייחסות למראהו של הרוטב. אנשי השיווק של ברילה מתגאים בסמיכותו של הפסטו כך שיתאים כממרח, כמילוי וכרוטב והוא אכן סמיך מאוד ביחס לרטבי פסטו אחרים. יחד עם זאת צבעו בהיר מאוד, מדיי, מה שעשוי להעיד על דבר אחד חשוב, מעט בזיליקום ביחס למרכיבים אחרים.
ללא ספק היה זה סירופ הסוכר שמופיע שלישי ברשימה שגרם לי להסתייגות כה גדולה. מיקומו ברשימה מעיד על כמותו במוצר, וזה כשלעצמו נורא ואיום. וכי למה ומדוע רוטב פסטו זקוק לסוכר? ובכן, סוכר הוא זול, מתחנף לחיך, מאריך את חיי המדף של המוצר ולכן מוצאים לנכון בתעשייה להשתמש בו גם במוצרים שאין בהם מקום לתוספת זרה זו.
הרוטב טבעוני וסמיך, בדיוק כפי שמתגאים בו קברניטי המותג, אך הוא אינו פסטו. הרוטב החדש של ברילה הוא רוטב ירקרק, מתקתק וסמיך המזכיר בטעמו פסטו. שום דבר, גם לא מחירו, מצדיק את קיומו.
אם תרצו להשתמש בפסטו קנוי עדיף לבחור בזה של פרסקו שנמכר בכל רשתות השיווק ב-16 שקלים. אמנם אינו על טהרת שמן הזית ומכיל גם שמן קנולה, אך יש בו אחוז גבוה של בזיליקום. הרוטב מסומן כפרווה ואינו מכיל מוצרי חלב. צבעו ירוק ורענן וטעמו הכי קרוב למקור.
פטוצ׳יני ברוטב פסטו, זוקיני ועוף
רשימת מרכיבים ל-4 מנות:
1 חבילת פטוצי׳ני יבש (500 גרם) אפשר פטוצי׳ני תרד או רגיל
2 חזות עוף משוטחים כמו לשניצל וחתוכים לרצועות
2 זוקיני פרוסים דק
1 בצל קלוף ופרוס דק
4 כפות שמן זית
קורט צי׳לי
1 כפית שום גבישי יבש
מלח לפי הטעם
לפסטו:
1 צרור בזיליקום מופרד לעלים
חופן צנוברים או שקדים או אגוזים
½ כוס זמן זית
2 שיני שום כתושות
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
2. טוחנים את כל מרכיבי הפסטו לרוטב אחיד וחלק
3. מחממים במחבת רחבה את שמן הזית ומטגנים את הזוקיני והבצק על להשחמה, מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
4. מוסיפים לאותה מחבת את רצועות העוף ומקפיצים.
5. מוסיפים חזרה את הירקות ומתבלים במלח, צ׳ילי ושום גבישי.
6. מוסיפים את הפסטה ואת הפסטו ומערבבים הכל יחדיו על אש נמוכה עד שהמרכיבים והטעמים מתאחדים ומגישים.