הערב (שני) הסתיים היום הרביעי והאחרון בשימוע של ראש הממשלה בלשכתו של היועמ"ש אביחי מנדלבליט ברחוב סלאח א-דין בירושלים. השימוע עסק בתיק 100, הוא תיק המתנות.
עו״ד עמית חדד, פרקליטו של רה"מ, אמר בצאתו מהשימוע: "היום הצגנו את הטיעונים בתיק 1000. התמודדנו עם כל אחת ואחת מהטענות והראינו שמה שכתוב בכתב החשדות נפל במבחן העובדתי. אנחנו מקווים ומצפים אחרי ארבעה ימים ארוכים, שהתיקים כולם יסגרו. אנחנו מאמינים שכך צריך להיות. הטענות שלנו נכונות. כעת נחכה להחלטה של היועמ"ש".
הערכות במשרד המשפטים כי הטיעונים שהובאו היו ממוקדים ונוגעים לליבת החשדות לכן לדבר עשויה להיות השפעה עד כדי בחינה מחודשת של חלקים בתיקים.
כעת לאחר סיום השימוע הערכות מדברות כי היועץ יגיע להכרעה לפני פרישתו של פרקליט המדינה שי ניצן, אזי לפני אמצע דצמבר.
בהמשך הדיון, הובאו חוות דעת של חמישה פרופסורים אמריקאים שטוענים כי בחינה של סיקור בכלי תקשורת כעבירה פלילית מהווה סכנה לדמוקרטיה.
כזכור, בתיק 1000, היועמ"ש חושד שבמשך כעשרים שנה קיבל ראש הממשלה, בנימין נתניהו, טובות הנאה בדמות מתנות (סיגרים, שמפניות ותכשיטים) מאנשי העסקים ג'יימס פאקר וארנון מילצ'ין. צוות ההגנה של נתניהו טען כי החברות בין נתניהו מילצ'ן נמשכה 20 שנה, עוד בטרם היה נתניהו ראש הממשלה. טענה נוספת עוסקת במניעת סבסוד ממשלתי לערוץ 10 שהיה בסכנת סגירה ומילצ'ין בעליו וקידום רפורמה לפתיחת יבוא שוק חלפי הרכב שלמילצ'ין היה מונפול בנושא ולכן לא רק שנתניהו לא הטיב עימו אלא גרם לו נזק.
אתמול עסקו הטיעונים בתיק 2000, הידוע גם בשם פרשת נתניהו-מוזס, נתניהו נחשד כי תיאם מהלכים יחד עם בעל השליטה בקבוצת ידיעות אחרונות, ארנון מוזס, על מנת להגביל את תפוצת עיתון ישראל היום בתמורה לסיקור אוהד בידיעות אחרונות ובאתר -Ynet.
צוות ההגנה של נתניהו טען כי ראש הממשלה הקליט את השיחה משום שרצה ללכוד את מוזס, העובדה כי פוליטיקאים אחרים דוגמת ציפי ליבני ואיתן כבל קידמו הצעות חוק נגד ישראל היום ולא נחקרו והליכתו של נתניהו לבחירות על מנת לקבור את חוק ישראל היום.
בשבוע שעבר שטח צוות ההגנה את הטיעונים לתיק 4000. בסיום השימוע מסר עו"ד חדד כי הובאו ראיות חדשות והוא משוכנע כי התיקים יסגרו. בתיק בזק, חשוד ראש הממשלה כי הטיב עם בזק ובעל השליטה שאול אלוביץ' בתמורה לסיקור אוהד באתר וואלה הטבות רגלוטוריות שונות השוות ל1.8 מיליארד שקלים.
עו"ד עמית חדד בכניסה לדיון הבוקר // צילום: יהונתן שאול
צוות ההגנה של נתניהו טען כי אתר וואלה הוא אתר עוין לראש הממשלה. כסימוכין הם מביעים את בדיקת אתרי העין השביעית שאינו נחשב לאוהד את נתניהו, גלובס ומידה מצאו שוואלה היה עוין את נתניהו אף יותר מכלי תקשורת אחרים ובייחוד בזמן הבחירות.
בנוגע למיזוג של בזק ו-YES שנעשה לכאורה בתמורה לסיקור האוהד, טוען צוות ההגנה כי פעולה זו אושרה על ידי כל הרגולטורים הנוגעים בדבר בהם הרשות להגבלים עסקיים, המועצה לכבלים וללוויין, וועדת הריכוזיות והיועמ"ש של משרד התקשורת. זאת ועוד, בעקבות הרפורמה של השוק הסיטונאי שקידם נתניהו מניית בזק התרסקה.
הצוות המשיך וטען כי לא היה סיקור חיובי לנתניהו באתר וואלה וגם אם היה זה לא היה בידיעתו. צוות ההגנה אף טען כי בא בטענות לבני הזוג אדלסון ולעורך ישראל היום יותר פעמים מאשר לבעלי וואלה.
המשך התהליך: ישיבות עם כלל הגורמים שעסקו בתיקים
לאחר השימוע של ראש הממשלה יערכו ישיבות רחבות בהשתתפות כל הגורמים הרלוונטיים שעסקו בתיקים אלו. היועץ המשפטי לממשלה ישמע את המלצותיהם ויצטרך לקבוע האם יש טעם באילו מן הטענות שעלו בשימוע ומה משמעותם. באפשרותו לא לשנות דבר מכוונתו, לשנות סעיפים מסוימים או לבטל כליל את כתב האישום בתיק אחד או בכולם.
יש לזכור כי ראש ממשלה מכהן מחויב להתפטרות רק לאחר הרשעה בפסק דין חלוט לאחר תום שלב הערעורים. בכל תוצאה שתהיה בתום המשפט יוגש בג"צ ולכן לא בית המשפט שיעסוק במשפט יחליט בסופו של דבר, אלא בג"צ.
במידה ונתניהו יכהן בממשלות אחדות כשר, הוא יחויב להתפטר אם וכאשר יוגש כתב אישום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו