האם הקורקינטים החשמליים יפעלו בכיפור?

לקראת החג בדקנו האם חברות ההשכרה יספקו את השירות • החברות הגדולות ישבתו, אך יש גם חברות שימשיכו ב"עסקים כרגיל"

קורקינט חשמלי של עיריית תל אביב // צילום: יונתן זגורי // קורקינט חשמלי של עיריית תל אביב // צילום: יונתן זגורי ,
קורקינט חשמלי של עיריית תל אביב // צילום: יונתן זגורי // קורקינט חשמלי של עיריית תל אביב // צילום: יונתן זגורי

ביום שלישי יחול ערב יום כיפור, צפויים לפעול שירותי השכרת קורקינטים שיתופיים בתל אביב. מלבד ההיצע הגדול, צפויים להיות כלים זרוקים בכל פינה, מרביתם גם לא טעונים לשימוש ביום שלאחר מכן. חברות ההשכרה הגדולות, בירד ו-Lime לא יפעלו במהלך החג.

מחברת Lime נמסר כי “החברה לא תפעל ביום כיפור על מנת לכבד את אווירת החג, זאת למרות הצפי לביקוש גבוה. החברה תאסוף, תטעין ותפרוס בצאת המועד כ-2500 כלים בתל אביב ומאות כלים בכל אחת מהערים הנוספות בהן השירות פעיל: רמת גן, גבעתיים ופתח תקווה, שם התחילה בשבוע שעבר. בחברת בירד מסרו ל"ישראל היום" כי צפרים יאספו את הקורקינטים בשלישי בצהריים והם יוחזרו לרחוב ברביעי בערב. 

כפיר בן שושן, בעלי חברת leo, חברת הקורקינטים בה שותף אייל ברקוביץ סיפר ל"ישראל היום" כי החברה חוותה ונדליזם חמור בתל אביב ולכן עברה שינוי. לדבריו "היינו פעילים עד לפני חודשיים בתל אביב. בגלל הונדליזם וההפרעה למרחב הציבורי נכנסנו למודל בינזס טו ביזנס באילת, שם אנחנו משכירים את הקורקניטים רק לעסקים. חתמנו בלעדיות עם מלונות פתאל באילת והקורקינטים מוצבים בעמדות עגינה מיוחדת בכניסה למלון. כל אורח של המלון או מי שחפץ בכך יכול לשכור קורקינטים. כתוצאה מכך הרבה בתי עסקים פנו אלינו ועכשיו אנחנו פזורים בקניונים ובחופים באילת והמודל מוכיח את עצמו כי אין ונדליזם ואין הפרעה למרחב הציבורי".

קורקינטים חשמליים בתל אביב // צילום: יונתן זגורי

"בתל אביב שוכרי קורקינטים רבים היו זורקים את הקורקינטים ונוצר אי סדר משווע. היו לנו 600 כלים בתל אביב ואחרי חודש נשארנו עם 100 כלים בלבד, חצי מהם נגנבו וחצי מהם עברו ונדליזם. מצאנו ש-30% מהכלים הגיעו לשטחים והם נמכרו שם בחנויות אופניים לצד הקורקינטים של חברות נוספות. למעשה כעת בתי העסק נותנים לנו בית ואנחנו רואים שאנשים מרגישים יותר מחויבים לקורקינטים כשהוא נמצא ממקום מסוים. בכל בית מלון למשל יש חנייה מיוחדת וגם קסדה. מודל זה הוכיח את עצמו באילת אחרי פיילוט של חודשיים גם מבחינת הכנסות וגם מבחינת הונדליזם. מתוך 300 כלים נשארנו עם 300 כלים. בתל אביב הרמנו ידיים כי לא רצינו להיות כמו החברות שמפסידות מיליארדים". 

מבחינת אי סדר ביום כיפור בן שושן אומר "אין חשש לאי סדר כי זה לא מודל של הטענת כלים. אצלנו זה לא מודל של צפר שצריך לקחת את הכלי, להטעין אותו להחזיר לכביש. אנחנו לא מוציאים את הכלים מהרחוב אלא אנחנו מחליפים סוללה, יש לקורקינט סוללה נשלפת, מה שמאפשר החלפה מיידית. כל סוללה מחזיקה ל 60 ק"מ, כלומר כ 24 שעות ולכן לא צפויה בעיה ביום כיפור. בכל עמדה יש ארון טעינה צמוד ואיש שרות של החברה בודק את תקינות המכשיר יום יום ומחליף את הסוללה". 

"מבחינת הפעילות ביום כיפור, אנחנו כפופים לרשת פתאל, ועד עתה לא קיבלנו הוראה לא להפעיל את השירות ביום כיפור. אם לא נקבל הוראה- נפעיל. לגבי בתי העסק האחרים, אם בית העסק יבקש שלא להפעיל עמדה לא נפעיל ונכבד. כרגע לא קיבלנו פנייה משום גורם שלא להפעיל. זה יום הקורקינטים והאופניים הלאומי ולכן זה יכול להיות יום מאד רווחי. עם זאת, חייבים לכבד את יום הכיפור ואת מי שחושב שלא צריך להפעיל את השירות ביום זה", הוסיף בן שושן. 

באשר להשכרת אופניים, חברת מובייק שמציעה השכרת אופניים שיתופית שאינם חשמליים בתל אביב רבתי (תל אביב, גבעתיים והרצליה), תציע את האפליקציה כרגיל, כך שניתן יהיה לשכור אופניים במהלך החג. האפליקציה תמשיך לפעול כרגיל, אולם כל שירותי התמיכה והתפעול לא יהיו פעילים וישובו לפעילות במוצאי יום כיפור. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר