מחקר: בשר אדום פחות מסוכן משחשבנו

צוות חוקרים בינלאומי מצא כי הטענות לפיהן אכילת בשר אדום מגדילה את הסיכון לסרטן ולמחלות לב - חלשות • סדרת המאמרים עוררה סערה בקהילה המדעית

צילום: GettyImages // צילום: GettyImages

אכילת בשר אדום קשורה לסרטן ולמחלות לב, אבל האם הסיכון גדול דיו כדי לוותר על המבורגר או סטייק?

צוות חוקרים בינלאומי אומר שכנראה שלא, וסותר את העצה השגורה. בסדרת מאמרים שפורסמו השבוע אומרים החוקרים כי הסיכון המוגבר הוא קטן ולא בטוח, ולכן ויתור על הבשר אינו כדאי לאנשים הנהנים מאכילת בשר. מסקנת החוקרים הותקפה על ידי מדענים אמריקנים מהשורה הראשונה, שבצעד יוצא דופן ניסו לעצור את פרסום המחקר עד שיישמעו השגותיהם. 

צילום: גיל קרמר

המחקר החדש אינו אומר שבשר אדום ובשרים מעובדים כמו נקניקיות ובייקון הם בריאים, או שאנשים צריכים לאכול יותר מהם. הם סקרו מחקרים קודמים, שבדרך כלל הצביעו על הקשר בין צריכת בשר אדום למחלת הסרטן, או מחלות לב ותוצאות נוספות של הרעה בבריאות. החוקרים אומרים כי ההוכחות חלשות, ושיש אי ודאות לגבי הקביעה שהבשר הוא הגורם למחלות, מכיוון שגורמים נוספים כמו תפריט יומי ואורח חיים קובעים גם הם את המצב הבריאותי. 

לדברי ד"ר גורדון גויאט, מאוניברסיטת מקמאסטר בקנדה, רוב האנשים מבינים את ההיקף של הסיכון, והם יאמרו "תודה רבה, אבל אני ממשיך לאכול בשר".  

ד"ר וולטר ווילט, פרופסור לתזונה באוניברסיטת הרווארד, שהיה בין הקוראים לעצור את הפרסום, אמר כי "אנו צריכים לשקול את ההוכחות. זה מה שעושים בבית משפט". לדבריו, המחקר כלל אינו לוקח בחשבון את היתרונות הגדולים של המעבר מבשר אדום לחלופות צמחוניות. 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר