מטורף: כרטיס טיסה למנצח בתחרות הקבבים

השתתפנו ב"טורניר הקבב" של מסעדת מיטש בשוק הכרמל בת"א • המשימה: לחסל כמה שיותר קציצות, הפרס: טיסה זוגית לרומניה

אחד הדברים החביבים על המדור שלנו הוא תחרויות אכילה. אירועים כאלו מוציאים מהגרגרן הפשוט את מיטב האנרגיות והאמוציות, ומצליחות לחבור מבעד לתדמית המעודנת והתרבותית של הסצינה הקולינרית.

צילום: עומר ברש

בדיוק מסיבה זו יצאנו לטורניר הקבב הגדול של מסעדת מיטש בשוק הכרמל בתל אביב, שנערכה כחלק מחגיגות השנה להקמת הדוכן הכי רומני בשוק.

מיטש הוקמה על ידי השפית אורית מושקוביץ, מאמא רומניה בעלת מזג סוער ומגע זהב בכל הנוגע לקציצה הרומנית הידועה. האגדה ברומניה מספרת שהקבב הומצא על ידי טבח נואש בבירה בוקרשט, שהתמחה בנקניקיות ויום אחד גילה שנגמרה לו העטיפה לנקניקיות. מה שהוא יצר באותו יום, קציצות בשר טחון מלבניות שתובלו היטב, זכתה לכינוי "קטנטנים" (מיטייטיי או מיטש בשפה הרומנית) ושינה את ההיסטוריה הקולינרית של המדינה.

אתגר הקבב של מיטש משך אנשים מרחבי הארץ, בהם גם כותב שורות אלו. האתגר נמשך רבע שעה בדיוק, במהלכה נדרשו הסועדים לסיים צלחת של עשרה קבבים, קילו של בשר טחון, ולהתקדם למגש נוסף. המנצח הוא מי שהצליח לחסל כמה שיותר קציצות. הפרס: טיסה זוגית לרומניה.

התחרות החלה והתחלתי לדחוף אל פי באמצעות הידיים קבב אחר קבב. יתר המשתתפים, לבד מאחד, נקטו בטקטיקה דומה. מי שסרב להיכנע לברבריות היה גרישה קמרז, יליד קיבוץ רעים שבנגב עם נימוסי שולחן של אציל. גרישה אכל בנחת עם סכין ומזלג, בשעה שסביבו המתחרים דחפו קבב אחר קבב. השלווה והנימוסין של גרישה השתלמו. שעה שיצר המתחרים, בהם כתב "ישראל היום" האמיץ, נפלו בזה אחר זה, גרישה הוסיף לאכול בשקט ובריכוז קוסמי כל הדרך לניצחון ולכרטיס הטיסה המיוחל. לנו רק נותר לאחל לגרישה שיהיה בחופשה בשעה שאנחנו מנסים עוד להיפטר מריח הקבב בנשימה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...