שקדים, פיסטוק ואגוזי לוז - אלה חלק מסוגי הקטניות שלפי מחקר איראני מפחיתות את הסיכון להתקפי לב ולשבץ. המחקר שפורסם לאחרונה, מצא כי אנשים שתזונתם כללה כשני חופנים של אגוזים, הפחיתו את הסיכון לכך.
בנוסף, עלה במחקר כי נבדקים אלו הפחיתו ב-17 אחוזים את הסיכון שלהם למות ממחלות לב וכלי דם, בהשוואה למי שצרכו פחות אגוזים. זאת, בתנאי שמדובר באגוזים שאינם מומלחים.
המחקר נערך על ידי המכון למחקר מחלות לב וכלי דם באספהן, ומוצג בימים אלו בכנס הקרדיולוגים האירופי (ECS) בפריז.
"אגוזים הם מקור טוב לשומן בלתי רווי ומכילים מעט שומן רווי, "אמר מחבר המחקר ד"ר נושין מוחמדיפא מהמכון לחקר לב וכלי דם של איספהאן, "הם מכילים גם חלבון, מינרלים, ויטמינים, סיבים תזונתיים ורכיבים כמו פיטוסטרולים ופוליפנולים שמועילים לבריאות הלב. אגוזים טריים גולמיים הם הבריאים ביותר," אמר ד"ר מוחמדדיפא "האגוזים צריכים להיות טריים, מכיוון ששומנים בלתי רווים יכולים להתחמצן באגוזים מעופשים ולהפוך אותם למזיקים".
מחקרים דומים נעשו באירופה ובארצות הברית, אך לדברי החוקר העדויות מאזור המזרח התיכון בנושא מוגבלות.
במחקר נבדקו 5,432 בני אדם בני 35 ומעלה ללא היסטוריה של מחלות לב וכלי דם מאזורים כפריים ועירוניים במחוזות שונים באירן. הם עברו שאלון להערכת התזונה שלהם והמעקב אחריהם נמשך כ-12 שנה.
הנחיות של החברה האירופית לקרדיולוגיה (ESC) ממליצות על אכילת 30 גרם אגוזים לא מלוחים ליום, כחלק מהנחיות לתזונה בריאה, תוך שהם מציינים כי צפיפות האנרגיה של האגוזים גבוהה.
גם בהנחיות התזונה החדשות, שפרסמה השנה המחלקה לתזונה של משרד הבריאות, מומלצת צריכה של אגוזים, שקדים, בוטנים, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, שומשום מלא, לא קלויים ולא מומלחים. קטניות אלה מהוות מקור טוב לשומנים בריאים, לחלבונים, לוויטמינים, למינרלים ולסיבים תזונתיים. בכמות של כחופן ליום וכחלק מהתזונה הים תיכונית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו