נריה בן אברהם
חודשי יולי אוגוסט ועונת החגים שמגיעה מיד אחריהם, הם התקופה שבה רוב הישראלים יבלו לפחות פעם אחת בבית מלון – בארץ ובחו”ל. זוגות, משפחות, וקבוצות – כולם ילונו באחד מבתי המלון הרבים המוצעים לבחירה, אך כל אחד שונה מהאחר בעיצוב ובנראות. בעוד שמלונות יוקרה פונים לפלח קטן באוכלוסייה, בתי המלון הרגילים והגדולים, פונים לכל שכבות האוכלוסייה.
הישראלים שביקרו בשנים האחרונות בבתי מלון שונים בחו”ל, מקלאב הכול כלול באי יוון ועד מלונות “היושבים” על הטיים סקוור, התרשמו מרמת ההקפדה, הגימור והעיצוב של הלובי וכמובן החדרים עצמם. אילן קצ‘נס, מנכ“ל K.TESORO Design המתמחה בעיצוב, שיווק והפצה של ריהוט איטלקי לבתי מלון, טוען כי “בשנים האחרונות, רמת ההקפדה הגבוהה הזו, חדרה גם לבתי מלון בישראל”.

ריהוט סיני OUT
עד אמצע העשור הנוכחי, בתי מלון בארץ, השתמשו בספקים סיניים וטורקיים לעיצוב וייצור ריהוטים, אלמנטים, גופי תאורה ופרזול. כך נוצר מצב, שברגע שהיית בחדר אחד במלון, כאילו היית בכולם. בכל חדר קיימת אותה מיטה, אותו ברז, אותו תכנון ואותו עיצוב. העיצובים היו סטנדרטיים, תוך שימוש בתחליפי עץ כמו סיבית או נשורת עץ.
“הריהוט הסיני סבל מבלאי גדול, ודרש אחזקה ותיקונים, שלעיתים עלו יותר מהריהוט עצמו. בתקופות כמו בקיץ, התחלופה של התיירים בחדר גבוהה מאד, ועם הזמן נוצרים בלאי ונזקים, גם אם הדבר לא נעשה בכוונה”, טוען אילן קצ‘נס.
“כל כמה זמן מתפרסמת כתבה על איכות החדרים במלונות השונים, על הניקיון, על השירות ועל העיצוב. המלונאים בארץ הבינו שאי אפשר לזלזל בתיירים המקומיים ואלו המגיעים מחו”ל, וצריך להתיישר לפי הסטנדרט העולמי המערבי”, הוא אומר.

“הסטנדרט העולמי המערבי” – ישנם אין ספור מלונות ביפן ובתאילנד המציעים איכות גימור ועיצוב גבוהים, במחירים השווים לכל כיס. איך אתה מסביר זאת?
“בתי המלון בערים הגדולות כמו בנגקוק, שנגחאי, טוקיו, ואפילו במקומות קטנים יותר כמו האי קוסומי, מציעים חווית אירוח גבוהה ללא ספק. גם שם מקפידים על רמה גבוהה מאד של עיצוב, איכות חומרים, מרחבים פתוחים וכמובן אוכל ושירות ללא דופי. אך מדוע זה קורה? כיוון שהם רוצים להתיישר לפי הסטנדרט העולמי”.
עמדתו של קצ’נס ברורה: “התיירים שמגיעים למדינות מזרח אסיה, רובם מערביים – אירופאים ואמריקאיים. לכן, בתי המלון הקפידו לייצר לאותם תיירים חווית אירוח ברמה הנאותה. אם בתי המלון בערים הללו לא היו ברמה מספיק גבוהה, התיירים לא היו מגיעים אליהם בכלל”.

משבר כלכלי באיטליה – חגיגה לישראלים?
כיצד נוצר מצב שבתי מלון מקומיים, החלו לעבוד בצורה שוטפת עם מעצבי על ומותגי עיצוב איטלקיים יוקרתיים? בעקבות המשבר הכלכלי שאיטליה חווה בשנים האחרונות, מותגים וחברות עיצוב הבינו, שכדי לשרוד מבחינה כלכלית, עליהם להוריד את המחיר, ולקבל יותר עבודות, תוך שמירה על המוניטין ועל האיכות.
“אם בעבר, מותגים כמו Olev, TINOSANA ו-Boffi, היו מתקשרים לעיצוב וילות יוקרה, פנטהאוזים מעוצבים ובתי מלון בוטיק המיועדים לאלפיון העליון, כיום ניתן למצוא פריטי עיצוב וריהוט של מותגים אלה, גם במלונות המיועדים למשפחות ולזוגות, במחירים נוחים וממוצעים”, אומר קצ’נס.
“המשבר הכלכלי וההאטה במשק באיטליה, יוון וספרד, גרם לחברות הגדולות במדינות אלו להוריד מחירים, ולחדור לשווקים חדשים. בכך, נוצר פה מצב שכולם מרוויחים ממנו: המלונאים נהנים מאיכות גימור והקפדה מהגבוהות במשק, ונפתחה להם דרך שיווקית חדשה לפרסם את המלונות שלהם”, הוא מציג. “גם רמת הבלאי הופחתה, והעץ המלא בו נעשה שימוש, חסין ועמיד יותר למשך שנים”.
“התיירים המקומיים נהנים מעיצוב וריהוט חדשים, המעניקים חווית אירוח יוקרתית יותר. העץ הוא עץ מלא, שעובר מספר תהליכי צביעה בתנור; המתכות והאבנים הן מהאיכותיות שיש בשוק. היצרניות האיטלקיות מרוויחות ומקבלות עבודות ופרויקטים, לאחר שסגרו קווי ייצור שלמים”, קצ’נס טוען.

איך נעשה השידוך בין המותגים האיטלקיים לבתי המלון בארץ?
“את המותגים האיטלקיים הכרתי לפני זמן רב, כאשר הייתי מעורב בעיצוב פרויקטים של וילות בקיסריה. מכאן שהחיבור בין המותגים לבין בתי המלון בארץ היה חייב להתבצע. בעזרת החברה שהקמתי – K.TESORO Design, שהיא חלק מקבוצת K.TESORO, נעשה חיבור בין המותגים האיטלקיים היוקרתיים, לבין בתי מלון ורשתות בתי מלון בכל הארץ. בין בתי המלון שכבר עשו שימוש בשירותינו הם “מלון חוף גיא” בטבריה, ורשת מלונות לאונרדו, הכוללת שלוחה באירופה”, חותם אילן קצ’נס.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו