נתניהו: "מציע לנסראללה להירגע, מדינת ישראל יודעת להשיב לאויביה כגמולם"

רה"מ התייחס לאיומי מזכ"ל חיזבאללה ואמר: "הוא יודע שאנו יודעים להגן על עצמנו היטב" • בנוסף העביר מסר למפקד כוח קודס במשמרות המהפכה קאסם סולימאני: "היזהרו בדבריכם ועוד יותר היזהרו במעשיכם" • הדברים נאמרו ברקע איומי לבנון לאחר נפילת הרחפנים בביירות

נתניהו בסיור בגבול הצפון // צילום: חיים צח ,
נתניהו בסיור בגבול הצפון // צילום: חיים צח

ראש הממשלה בנימין נתניהו מגיב היום (שלישי) לדברי מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה, שאמר בעקבות מתקפת הרחפנים הישראלית ברובע דאחייה שבביירות כי התגובה הלבנונית "לא תאחר לבוא".

במהלך נאום בטקס הנחת אבן הפינה של מרכז הפיתוח של מובילאיי בירושלים אמר נתניהו: "שמעתי את הדברים של נסראללה. אני מציע לנסראללה להירגע. הוא יודע יפה מאוד שמדינת ישראל יודעת להגן על עצמה היטב, ולהשיב לאויביה כגמולם".

עוד הוסיף רה"מ: "אני רוצה להגיד לו ולמדינת לבנון, שמאכסנת את הארגון הזה השואף להשמיד אותנו, ואני אומר את זה גם לקאסם סולימאני: היזהרו בדבריכם, ועוד יותר היזהרו במעשיכם". 

נסראללה הגיב בראשון להתפוצצות הרחפנים בשטחי מדינתו, שיוחסה לישראל, ובנאום תקיף כינה אותה "התפתחות מסוכנת מאוד"

עוד אמר: "התוקפנות הזו בדאחייה הנה הראשונה מאז מלחמת לבנון השנייה. זו היא הפרה בוטה וחמורה להסכם לאחר לבנון השנייה. חדירה זו אם נשתוק עליה תביא לשרשרת פעולות מסוגים דומים, רכבים מתפוצצים; רחפנים וכו'. מה שנקרא שכפול מה שקורה בעיראק בימים אלה. פגיעה במחסנים ציבוריים על ידי רחפנים, מל"טים וכו', עם רמיזות ישראליות ללקיחת אחריות. לא נאפשר לדברים כאלה לקרות; נפעל ונעשה כל שצריך למניעת מקרים דומים והישנות מקרים אלה".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר