כ-100 ישראלים שמתגוררים בארצות הברית הגיעו להר הרצל כדי ללמוד על הזהות הציונית. ההסתדרות הציונית העולמית חרטה על דגלה לעבוד עם משפחות ישראלים המתגוררות מחוץ לישראל על מנת לחדד עבורם ובעיקר עבור ילדיהם את הזהות היהודית והציונית עליה חונכו הוריהם בישראל.
אחת הקהילות שאיתם עובדת ההסתדרות הציונית העולמית היא קהילת "בראשית" מניו ג׳רזי שבארצות הברית, המונה מאות משפחות. בראש הקהילה עומד אבי כהן שטס לארצות הברית במסגרת רילוקיישן מטעם מקום עבודתו. במהלך השהות בארצות הברית הוא הרגיש כי ילדיו מאבדים את הזהות הישראלית שלהם, ומגדירים עצמם כאמריקאים לכל דבר ללא זיכרון וידע על עברם וההיסטוריה של משפחתם בישראל. לאט לאט הוא הבין שהוא לא היחיד ושיש עוד מאות ואלפי משפחות של ישראלים שחווים בדיוק את אותו משבר מול ילדיהם, וכך הוקמה הקהילה והחיבור עם ההסתדרות הציונית העולמית, במטרה לתת לילדים לטעום מההיסטוריה של עם ישראל ומדינת ישראל לרבות המנהגים, החגים וחיזוק הזהות היהודית והציונית שלהם.
במסגרת הסיור עלו כ-100 מחברי הקהילה לסיור בהר הרצל כדי לתת להם לראות ולשמוע על האבות המייסדים של האומה.
יעקב חגואל סגן ומ"מ יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית: "ההסתדרות הציונית העולמית רואה חשיבות עליונה בעיצוב הזהות היהודית-ציונית בקרב כלל הקהילות בארץ ובעולם. היום, הגיעו כ- 100 משתתפים, בני משפחות ישראליות שבשלב זה בחייהם בחרו להתגורר במקומות אחרים בעולם. השתתפותן של המשפחות ביום שכולו מסע ציוני בירושלים, מעיר דוד והעיר העתיקה, מקום שורשו של העם היהודי ועד לקברו של חוזה המדינה בנימין זאב הרצל מהווה אבן דרך, בחיזוק הזהות היהודית והציונית ולקשר הבלתי ינותק עם עם ישראל וארץ ישראל". אני מחזק את קהילת 'בראשית' וקורא לכלל קהילות הישראלים בתפוצות לעלות לארץ ישראל. עד אז תשמח ההסתדרות הציונית העולמית לעשות פעילויות דומות ונוספות".
אבי כהן מייסד הארגון: "ארגון בראשית המשרת את הקהילה הישראלית בניו ג'רזי שמח להביא את הקבוצה ליום סיור בירושלים מלא תוכן, ציונות ומשמעות. בסיור ניתנה הזדמנות לילדים ללמוד על חייו ופועלו של הרצל - הסטארטפיסט הראשון של מדינת ישראל, להכיר את ההיסטוריה של ירושלים מקרוב בעיר דוד וליהנות במסלול הרטוב של נקבת השילוח. בראשית מודה להסתדרות הציונית על סיור חשוב זה ומצפה להוציא סיורים משותפים נוספים בעתיד".