נאצ'וס עם גאקמולה | צילום: לירון אלמוג

חם אש: כך תכינו ארוחה מקסיקנית

אין קיצי ו"קליאנטה" יותר מחלומות על מקסיקו הרחוקה • אם אתם מתגעגעים לקצת חריפות בצלחת, הכתבה הזו בשבילכם

אם כבר חם בחוץ והשמש מלהיטה ראש, זרועות ועורקים אז שיהיה לוהט גם בצלחת. ואכן, אין קיצי וקליאנטה יותר מחלומות על מקסיקו הרחוקה והשובבה.

אני מדמיינת חוף מתוך גלויה, חול לבן ורך מחמם כפות רגליים יחפות, אצבעות שזופות אוחזות כוס משקה ססגוני ומשמח, אצבעות יד שנייה מפשפשות בסלסילת טורטיה צ'יפס פריכים ומשם אל קערית גאקמולה חריף ונפלא. שפתיים לוגמות מקשית צבעונית ובוקר מקסיקני עובר בעצלות מבורכת ומתעוררת במטבח עם שפע רעיונות מקסיקניים במיוחד. הנה כמה מתכונים למי שרוצה להרגיש קצת מקסיקו בצלחת.

סלסילת נאצ'וס עם גאקמולה

רשימת חומרים ל-4 מנות: 

3 יח' אבוקדו בשל ומקולף

1 עגבנייה חתוכה לקוביות

1 כף בצל סגול קצוץ

2 כפות שמן צ'ילי

מלח לפי הטעם

כוסברה קצוצה

להגשה: טורטיה צ'יפס / נאצ'וס

אופן ההכנה:

1. חותכים את האבוקדו לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.

2. מוסיפים את יתר החומרים למעט הכוסברה, מתבלים ושומרים בקירור עד להגשה.

3. לפני ההגשה מפזרים כוסברה ומגישי בליווי טורטיה צ'יפס או נאצ'וס

 

סלט תירס מקסיקני

צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים ל-4 מנות:

4 קלחי תירס מבושלים

2 יחידות פלפל שושקה פרוס

פלפל חריף ירוק חתוך לפרוסות (לפי הטעם)

1 בצל סגול חתוך לרצועות דקות

2 כוסות עליי כוסברה

מיץ מלימון אחד 

4 כפות שמן תירס

מלח לפי הטעם

 

לסירופ צ'ילי מעושן:

1/2 כוס מים

2 כפות גדושות סוכר

1 צ'ילי צ'יפוטלה (צ'ילי מעושן) או צ'ילי אחר וכפית פפריקה מעושנת

 

אופן ההכנה:

1. מבשלים את כל מרכיבי הסירופ עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים מעט ונשאר סירופ מרוכז יותר (כ-10 דקות על להבה נמוכה), ומצננים לגמרי.

2. חורכים את התירסים המבושלים על גריל או על מחבת ברזל לוהטת במשך כשתח דקות על כל צד. בעזרת סכין חותכים את גרעיני התירס לכל אורך הקלח.

3. מערבבים את התירס עם הפלפלים, הבצל והכוסברה.

4. מתבלים בעדינות בסירופ המעושן והחריף, במיץ לימון, שמן ומלח ומגישים.

 

קסדיית גבינות 

צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים ל-4 מנות:

8 טורטיות (עדיף מקמח מלא)

4 כפות גבינת עיזים רכה למריחה

1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת

1 כוס גבינת קשקבל מגוררת

עלי כוסברה קצוצים

 

לסלסה עגבניות:

2 עגבניות קצוצות על הסכין

1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנטנות

חופן כוסברה קצוצה

מעט שמן צ'ילי או שמן זית וצ'ילי טרי קצוץ

מיץ לימון לפי הטעם

מלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

1. פורסים את הטורטיות על משטח עבודה נקי. מורחים על טורטיות מעט גבינת עיזים.

2. על ארבע טורטיות מפזרים גבינות שווה בשווה, וכן עלי כוסברה קצוצים.

3. מכסים בטורטיות הנותרות כשצד הגבינה כלפי פנים. מהדקים היטב בעזרת הידיים.

4. מחממים מחבת יבש בקוטר המתאים להכיל את הקסדיות בשלמותן. קולים את הקסדיות משני הצדדים עד שהטורטיות מזהיבות היטב והגבינה נמסה.

5. מערבבים את כל מרכיבי הסלסה ומגישים לצד הקסדיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...