שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

אישום: אנשי "הפלס" סחטו באיומים את שטראוס ואסם

בכירים בעיתון החרדי איימו על נציגים בחברות ענק בדרישה שיפרסמו מודעות ב"פלס" ולא ב"יתד נאמן" • כתב אישום חמור הוגש נגד המעורבים בפרשה

צילום: נועם ריבקין פנטון ,
צילום: נועם ריבקין פנטון

כתב אישום הוגש היום (שני) על ידי פרקליטות מחוז ת"א נגד נתן גרוסמן, הבעלים והעורך לשעבר של עיתון "הפלס", שמואל אלישיב, מנכ"ל העיתון לשעבר ושורה של אישים נוספים, בגין 27 אישומים בעבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, סחיטה באיומים, הטרדה ועוד. יתר הנאשמים, שכל אחד מהם מואשם בתחומיים שונים - אברהם טריגר, חיים יברוב, נתנאל שטפפר, שבתאי פיין, ישראל טרופר ומשה ברלימן. הנאשמים שייכים לזרם הליטאי "הפלג הירושלמי" שביטאונו "הפלס" מחולק חינם וממומן מפרסומות ומודעות.

תחילת הפרשה, על פי כתב האישום שהוגש על ידי עו"ד ראאד ענוז ועו"ד רווית צאלח-מימון, בפברואר 2014, אז פורסם בעיתון "יתד נאמן" ובאמצעי תקשורת אחרים, מכתב בחתימת הרב חיים קנייבסקי והרב שטיינמן ובו קריאתם לציבור חסידיהם "שלא להכניס את עיתון הפלס לביתם; שלא לסייע בידי עיתון הפלס בשום צורה שהיא, ובכלל זה שלא להתראיין  או לפרסם בעיתון הפלס, וכי ראוי ליידע את המפרסמים בעיתון זה כי הם עלולים לתן יד לחילול שם שמיים".

ע"פ כתב האישום, בהמשך לקריאה זו, קשרו קשר גרוסמן, אלישיב וטריגר לסחוט באיומים נושאי משרה בחברות גדולות במשק, בין היתר אסם, שטראוס, אגד וסנו, בכוונה לגרום לחברות לפרסם בעיתון הפלס ולא בעיתון יתד נאמן. לצורך כך, קשר טריגר קשר עם יברוב, שטפפר, פיין, טרופר וברלימן במטרה לאיים על המתלוננים ולהטרידם באמצעי תקשורת שונים באופן שתשובש ותיפגם שגרת חייהם ועבודתם, וההטרדות הללו יחדלו רק אם האחרונים יפרסמו מודעות בעיתון הפלס ויחדלו לפרסמן בעיתון יתד נאמן.

 במסגרת פעילותם, הפעילו טריגר ויברוב קווי טלפון ששימשו מוקד למאבק בקריאת הרבנים ובהם העלו הנאשמים, בין השאר, את שמות החברות אותם יש להטריד ומספרי הטלפון של נושאי המשרה באותן החברות. 

מאוקטובר 2015 ועד אפריל 2017, במספר רב של הזדמנויות, צייתו רבבות חסידים לקו המאבק ולתכנים שהועלו בו ובעקבות כך התקשרו בשעות לא שגרתיות ובתדירות גבוהה, למתלוננים והטרידו אותם טלפונית. כתוצאה מההטרדות, נכתב בכתב האישום, נגרם למתלוננים נזק ישיר ועקיף לחייהם הפרטיים והעסקיים. הם הפסיקו לענות לטלפונים באופן גורף, אחדים מהם הפסיקו לפרסם את מוצריהם בעיתונות החרדית וכך נפגעו רווחיהם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר