חמשת הנערים שחשודים באונס התיירת הבריטית בקפריסין ושוחררו, נחתו בישראל במהלך הלילה (שישי). אחד הנערים נחת כבר אתמול, לאחר ששוחרר אחר הצהריים ממעצר בן כשבוע. הנער הוצא על ידי קרובי משפחתו במהירות ומלמל: "תעזבו אותי אני בארץ, לא רוצה לדבר". אביו הוסיף "אנחנו עכשיו בבית, הכל מאחורינו".
אחר הצהריים שוחררו חמישה מתוך 12 הנערים שנעצרו. "הצלחתי להחזיר את אחד הנערים הביתה. זוהי סנונית ראשונה המבשרת על כיוון החקירה והסדקים באמינות גרסת המתלוננת", אמר עו"ד ניר יסלוביץ', פרקליטם של חלק מהחשודים, טרם שחרורו של העצור הראשון.
עוד אמר יסלוביץ': "אמשיך לעשות לילות כימים על מנת להשיב את כל הנערים לביתם". מוקדם יותר דווח בחדשות 12 כי משטרת קפריסין הצליחה לשחזר את הסרטונים שצולמו בטלפונים הניידים של הנערים החשודים באונס. עו"ד הברי התייחס גם לשחזור הסרטונים שצולמו לכאורה בטלפונים הניידים של הנערים: "כל הטלפונים הגיעו למעבדה של המשטרה, יש היום את הטכנולוגיה לאחזר את הסרטונים שנמחקו מהטלפון. המשטרה עשתה את העבודה לפי הפרוטוקולים, ולקראת סוף היום נדע אם הם באמת הצליחו ומה ההחלטה שלהם בעניין".
עוד בנושא:
• החשודים בקפריסין דרשו פוליגרף; המשטרה המקומית סירבה
• מבוכה ישראלית: סיקור האונס בקפריסין בעולם
• החשד לאונס בקפריסין: "הם קשרו אותי, אף שצרחתי שיפסיקו"
• "הם פגעו בכל הגוף שלי": משטרת קפריסין מאיצה את חקירת האונס
מחר אמור להתקיים דיון נוסף בעניינם של הנערים, ובמהלכו צפויים במשטרה המקומית לחשוף את תוצאות בדיקת ה-DNA, את תוכן הסרטונים שככל הנראה שוחזרו ואת כל שאר תוצאות החקירה שהתקיימה בשבוע האחרון מאז פורסם החשד. 12 הנערים נעצרו בשבוע שעבר בחשד שאנסו תיירת בריטית בת כ-19.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו