לאחר שיצרניות המזון יצאו נגד ההחלטה של סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, בנוגע לסימון המוצרים שיחרגו מכמויות מסוימות של סוכר, נתרן ושומן, חוק שיכנס לתוקף בינואר 2020, מגיע תורן של המסעדות ובתי הקפה.
מדובר בבשורות קשות לרשתות בתי הקפה והמסעדות, שכן סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, החליט לחייב גם אותן בסימון תזונתי, מה שכרוך מבחינת המסעדות בעלויות נוספות ובבירוקרטיה. לפי התכנון של סגן השר, רשתות המסעדות ובתי הקפה יהיו חייבות לסמן את כמות הסוכר, השומן והנתרן במוצריהן. מהלך זה נמצא בתכניות של משרד הבריאות, אך לפי גורמים מעורים זה לא מהלך שיקרה "מחר בבוקר".
תומר מור, מעמותת "מסעדנים חזקים ביחד" אמר ל"ישראל היום" כי אף אחד לא פנה אליהם ממשרד הבריאות באופן רשמי. "להנחית על התעשייה שלנו דבר כזה מבלי לבוא ולהתייעץ איתנו לא מקובל, אנחנו מצפים שיבואו וידבר איתנו. אנחנו בעד בריאות הציבור ואנחנו בעד שהמוצרים יהיו בריאים אך מצפים ממשרד הבריאות שיואיל בטובו לנהל דיאלוג על הנושא".
"תמיד באים לסוף השרשרת, מנחיתים עלינו גזירה שתעלה הרבה כסף. אם מסתכלים על המסעדות ובתי הקפה בישראל, אפשר לראות שהתעשייה הולכת לכיוון של מזונות בריאים, יש את הטרנד הצמחוני והטבעוני, צריכת חלב הסויה, חלב שקדים וחלב אורז עלתה במאות אחוזים. מסעדות טבעוניות נפתחות חדשות לבקרים ויש הרבה מנות ללא סוכר, דלות נתרן וללא שומן. יש הרבה דברים שתעשיית המסעדות מובילה בהן ללא הנחייה של משרד הבריאות", אומר מור.
לדבריו, "אנשים באים היום למסעדות כדי שהילדים יאכלו שניצל טרי ולא מעובד. אנחנו העשירון העליון של האכל האיכותי בישראל, ולשים את תעשיית המסעדות יחד עם המזון התעשייתי זה עוול לתעשייה שלנו".
ממשרד הבריאות נמסר: "מדובר במהלך שנבחן לעתיד, נמצא בדיונים בידי אנשי המקצוע ויקבע על בסיס קריטריונים בינלאומיים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו