אמה ואחותה של אידה קרמר, הצעירה בת ה-22 שנהרגה ביום שישי בתום מרדף משטרתי באזור הצפון, דיברו עם "ישראל היום" בעקבות המאורע הטרגי. "דיברתי איתה כמה שעות לפני המקרה", מספרת האחות ויקי, "ואמרתי לה שיש לי הרגשה לא טובה. ביקשתי ממנה לבוא הביתה, אבל היא צחקה עליי. ביום שלמחרת היא התקשרה אליי שעה לפני התאונה וביקשה שנשאיר לה מפתח ושנוציא את הכלב שלה לטיול. היא אמרה שבתוך שעה היא תגיע הביתה. אחרי כמה שעות שלא הצלחנו ליצור איתה קשר, התחלנו לחפש אותה. בדיוק אז אחת החברות שלה התקשרה אלינו ואמרה שהייתה תאונה בצומת המוביל ושנהרגה בחורה צעירה. היא חששה שאידה אולי מעורבת. התקשרנו מייד לבית חולים ולמשטרה אבל לא קיבלנו שום מידע, אז נסענו למשטרה. שם הודיעו לנו שאידה נהרגה. עד לאותו רגע היינו בטוחים שהיא מותחת אותנו ועובדת עלינו, כי היא הייתה ילדה כזו. גם בעבר היא עשתה לנו מתיחות כאלה".
"ידענו שהיו לה ידידים מכפר מנדא ומהמגזר הערבי", ממשיכה האם, תמר, "היא הכירה אותם וסמכה עליהם. הבית שלנו תמיד היה פתוח לכולם. אנחנו לא אנשים גזענים, וזה גם החינוך שאידה קיבלה. היא אהבה את כולם ללא הבדל דת, גזע ומין. ככה היא הייתה הילדה שלי.
"קשה לנו לקרוא את הטוקבקים עליה, על כך שמה שקרה לה בתאונה מגיע לה כי היא הלכה עם ערבים. מי שכותב את הדברים האלה הם מפלצות ולא בני אדם, כל מיני אנשים הזויים כותבים לנו דברים מכוערים. חבל, כולנו בני אדם.
"אנחנו מבקשות להדגיש שאין בנו כעס על המשטרה. להפך. הם מאוד קשובים ועוזרים לנו. עד כמה שידוע לנו, המשטרה לא אשמה בתאונה שקרתה. חברה שלה סיפרה לנו שהיא שלחה הודעה קולית וצחקה שהיא כביכול במרדף, אבל עד היום לא מצאו את הטלפון שלה. אני מבקשת ממי שהטלפון אצלו שיחזיר אותו, כל התמונות של אידה, כל מה שנשאר לנו ממנה היה בטלפון הזה.
אנחנו לא יודעות מה הסיבה שהם נמלטו מהמשטרה. הם היו בשדרה שבה הם יושבים בדרך כלל. שתו, עישנו, עשו מה שצעירים עושים, אין לנו מושג מה באמת קרה שם שהוביל לתאונה. לדעתנו זה רק אירוע טיפשי שיצא משליטה. היו לה תוכניות לעתיד. היא רצתה לעבוד וללמוד, להשלים בגרויות ולעשות רישיון נהיגה. חבל שהיא כבר לא תוכל להגשים את כל זה. הנהג היה שיכור. הוא שתה ונהג, ונהגים שיכורים מקומם בבית סוהר".
לסיום, ביקשה האם לדבר אל ליבם של שני יושבי הרכב האחרים: "אני פונה למי שהיה איתה ברכב ונמלט - למה הפקרתם אותה? למה נטשתם את הבת שלי למות? אם לא הייתם בורחים והייתם מנסים לעזור לה, אולי היום הבת שלי הייתה בחיים. לצערי, הבת שלי היא לא הראשונה ולא האחרונה שזה קורה לה. אתה צריך להסגיר את עצמך למשטרה. אני יודעת שהיית שיכור, ומקומם של נהגים שיכורים הוא בכלא״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו