יוסטון היא עיר של שוכרים. עם יותר מ-420,000 יחידות דיור להשכרה היא נמצאת במקום השלישי ברשימת הערים המאוכלסות בארצות הברית. הביקוש לנכסי המולטי-פמילי ביוסטון מונע על ידי הצמיחה בשוק העבודה, אשר צפוי להוסיף כ-45,000 משרות חדשות במהלך השנה, לפי דבריו של פטריק ג'נקבוסקי, סגן הנשיא הבכיר של יוסטון. כמו כן, טוען ג'נקבוסקי שבמידה ומחירי הנפט הגולמי יישארו בסביבות 60$ לחבית, יוצעו משרות חדשות נוספות בעיר, מעבר למשרות הצפויות.

רועי מרציאנו, שותף מנהל בחברת CITYR מסביר כי מתחמי הדיור מסוג מולטי פמילי מציעים לדיירים מגוון רחב של שירותים: חניה, בריכה, חדרי כושר, מרחבים ציבוריים, מקומות כינוס, תאורה ומדשאות ירוקות. מתחמי המולטי פמילי הם הבחירה הראשונה של מאות אלפי משפחות אמריקאיות כל שנה, והתהליך צפוי להמשיך ולהתרחב גם בשנים הבאות.
יש לציין כי למרות שמחירי הבתים בטקסס נמצאים בעלייה בשנים האחרונות, רכישת נכס מניב עדיין נמצאת בטווח מחירים סבירים. רילוקיישנים רבים, עלות מחייה נמוכה והוצאות מיסים נמוכות יותר לעומת שאר מדינות ארה”ב מביאים את שוק הנדל”ן בטקסס להיות אטרקטיבי יותר. הביקוש לבתים חד-משפחתיים נמצא במגמת עלייה וגם הביקוש לשכירות עולה.
אורי פריש- מנכ”ל משותף בסיטי אר, השקעות נדל”ן בארה”ב מוסיף כי בעוד שהביקוש הצפוי לדירות ממשיך לעלות, ההיצע נשאר יציב. בשנה שעברה התחילה בניית יתר בעיר מכיוון שבשנת 2016 רק כ-4,000 יחידות חדשות נמסרו. אבל העלייה החדה בכמות השוכרים שחיפשו דיור זמני לאחר הוריקן הארווי גרמה לכניסה של כ-17 אלף יחידות חדשות לשוק בשנת 2017.
בתגובה לכך, מחירי השכירות עלו בכ-42 דולר בממוצע בשנת 2017, בכ-15 דולר לפני הסערה ו -27 דולר לאחר מכן. כמו כן, במהלך 12 החודשים האחרונים, כ-2,000 יחידות דיור חדשות אוכלסו באיזור שלי הפרברים ביוסטון. התחזית היא שאזורי הפרברים של יוסטון ימשיכו למשוך משקיעים רבים בעלי משאבים חזקים במהלך השנה הקרובה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו