במהלך טיול שנתי מטעם בית הספר צעדו התלמידים בחיק הטבע בהדרכה של מדריך מטעם חברה שעוסקת בהדרכת טיולים. בעת ירידה מאחת הגבעות, נבחר בטעות מסלול תלול שבו אבנים רבות. מספר ילדים נפלו ואחד מהם נפגע בצורה לא קלה ונגרמו לו שברים במרפק ובברך.
הורי התלמיד שנפצע פנו אל משרד עו”ד רנרט-סלומון, אשר הגישו בשמו תביעה נזיקית נגד החברה שארגנה את הטיול ונגד משרד החינוך. כמו כן, הוגשה תביעה נוספת לפיצוי בגין המגבלה שנותרה לתלמיד בהתאם לפוליסת ביטוח תאונות אישיות לתלמידים, כך שבסופו של דבר, השיגו עורכי הדין עבור התובע פיצוי כולל של 650,000 שקלים.
ביטוח תאונות תלמידים, חל על ילדים מגיל 3 עד גיל 18, והוא תקף 24 שעות ביממה, כך שהביטוח תקף גם לתאונות שאירעו לילדים מחוץ לכותלי בתי הספר והגנים, כמו לדוגמה, במקרה זה, במהלך טיול שנתי וכן, תאונות שאירעו בשעות הפנאי, לאחר סיום הלימודים ובמהלך חופשות.

למענה משפטי בפורום תאונות תלמידים לחץ/י כאן
כל תלמיד הזכאי לחינוך חינם חייב, על פי הוראות סעיף 6 (ד1) לחוק לימוד חובה, להיות מבוטח בביטוח תאונות אישיות באמצעות רשות החינוך המקומית שבמסגרתה הוא לומד. הביטוח מקנה זכאות לתשלום פיצויים במקרה של נכות זמנית, נכות קבועה או מוות כתוצאה מתאונה. עם זאת, הביטוח אינו מכסה פגיעה מפעולת איבה או מתאונת עבודה או פגיעה בתאונת דרכים.
הביטוח נעשה אצל חברות הביטוח, וגביית התשלום עבור כל תלמיד נעשית באמצעות מוסד הלימודים, כחלק מסל התשלומים הקבוע. כדי להגיש תביעה לתשלום פיצויים אין צורך להוכיח רשלנות ואף שאלת האחריות אינה עומדת על הפרק. די בעצם הפגיעה עקב אירוע תאונתי כדי להביא לידי זכאות לקבלת פיצויים בהתאם לתנאי הפוליסה, ואף ישנה זכאות לפיצוי גם במקרים של תאונה עצמית.
כמו כן, כאשר ישנו גורם כלשהו שבגין רשלנותו אירעה התאונה, כמו במקרה זה, החברה שארגנה את הטיול השנתי, שבמהלכו נפצע התלמיד, ניתן להגיש בנוסף תביעה נגד גורם זה בעילת רשלנות ולזכות בכפל פיצוי. הפיצויים מחברת הביטוח בגין נזקי גוף ישולמו ללא קשר לדמי הנזק המגיעים לנפגע מהגורם האחראי לפציעה. כך שבגין אותו אירוע, ניתן לקבל פיצוי כפול.
כדי לממש את הזכות, התלמיד הנפגע, נדרש לפנות באמצעות הוריו לחברת הביטוח, ולמלא טופס תביעה בצירוף מסמכים רפואיים מתאימים התומכים בבקשה. במקרה הצורך, יופנה הנפגע לרופא מטעם החברה המבטחת, ויהיה עליו להמציא לרופא כל מידע רפואי שיידרש, לעבור בדיקה רפואית, ולחתום, על פי דרישת המבטחת על כתב ויתור על סודיות רפואית לשם בירור עברו הרפואי.
כדי לקבל את מלוא תשלום הפיצויים, מומלץ להסתייע בעו”ד העוסק בתאונות תלמידים לשם קבלת הנחיות פעולה ומימוש כל הזכויות, זאת בטרם נקיטת הליכים כלשהם. הכתבה מאת משרד עורכי דין רנרט-סלומון באדיבות אתר עורכי דין LawGuide.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו