בדרך למהפכה? עו"ד ורדי

הצעה: מינוי שופטים בשידור חי

עו"ד אביחי ורדי, המתמודד על ראשות לשכת עורכי הדין, מציע להעביר בשידור חי את דיוני הוועדה לבחירת שופטים • "נחזיר את אמון הציבור בתהליך"

ברקע המשא ומתן הקואליציוני והצעות הקואליציה לשינויים במערכת המשפט, גם בלשכת עורכי הדין, בה יתקיימו בחירות בעוד פחות מחודש, עולות הצעות שאולי עשויות לשנות את הרכב בחירת השופטים בבית המשפט העליון.

עו"ד אביחי ורדי, המתמודד בימים אלו על ראשות הלשכה, פרסם מצע ארוך ומפורט הוא פורס את משנתו באשר לשקיפות בלשכה, כשלטענתו בתקופת אפי נווה מירב ההחלטות הקריטיות נעשו "במחשכים".

במצע אותו פרסם בימים האחרונים, כותב עו"ד ורדי: "אפעל לפתיחת דיוני הלשכה לכלל ציבור עורכי הדין, ולפרסום החלטותיה. אקיים שידורים חיים של דיוני הוועדות השונות בלשכת עורכי הדין, לרבות הוועדה לבחירת שופטים".

ורדי הרחיב לגבי המצע שלו ואמר לישראל היום: "כל התהליכים שהתרחשו בלשכת עורכי הדין, רחוק מעין הציבור, התבררו לא פעם כפסולים או מונעים משיקולים זרים. הוועדות השונות בלשכה, לרבות הוועדה לבחירת שופטים שעוסקת בהליך רגיש וחשוב מאין כמותו, ראוי שיהיו שקופות לעיני כל וכך לא תקום כל טענה כנגד מינוי כזה או אחר. חלק מתפקידו של יו"ר הלשכה הוא להחזיר את אמון הציבור בלשכת עורכי הדין, ובמערכת המשפט בכלל, וזהו צעד שבהחלט יכול לסייע לנו במטרה חשובה זו". 

עו"ד אביחי ורדי, בן 55, תושב פתח תקווה, המתמודד כאמור על ראשות לשכת עורכי הדין, הוא בעל ותק של למעלה מ – 25 שנים במקצוע, בוגר לימודי משפטים  באוניברסיטת בר אילן. הוא מתמחה בתחומי חדלות פירעון, מקרקעין, וליטיגציה אזרחית ומסחרית. לא פעם הוא ממונה כמומחה מטעם בתי המשפט.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...