אירוע הבראנץ׳ המדובר של 2018 חוזר לכבוש את 2019 במהדורה מורחבת וגרגרנית מאי פעם. בלאק מורנינג הינו פסטיבל הבראנצ׳ים היחיד בעולם, לעת עתה. במהלכו, במשך שמונה שעות ובשלל מסעדות נבחרות, יוגשו בראנצ׳ים מושחתים, מושקעים וקונספטואליים השואבים השראה מן הצבע השחור.
צילום גיל קרמר // עריכה: עדן בראל
השנה, מוזמנים הסועדים להרפתקה קולינארית עם נבחרת חדשה של 10 מהשפים הטובים בישראל, שהוזמנו לפרוץ גבולות וליצור את חווית הבראנץ' הכי מושחתת ופודית שיש.
במסעדות הכי מדוברות בתל אביב: יא-פאן, מלגו ומלבר, איגרא רמא, OPA, George&John במלון דריסקו, דון קמילו במלון JAFFA, הולה, והבר של קפה פופלאר, יוגש בראנץ' עשיר בן חמש מנות, בסגנון ארוחת טעימות, שבו ישולבו חומרי גלם של ערב במנות חדשניות של בוקר, מנות עם חומרי גלם שחורים מרהיבים וכמובן - קינוחים נפלאים.
במקביל יתקיימו שני אירועי בראנצ'ים קלילים יותר, ביץ' בראנץ' בקאליפסו של שף עומר מילר, ובראנץ' "קומפלט לווינסקי" באוזריה נקסט דור של שפית אביבית פריאל.
במחיר הארוחה כלולות שתי כוסות קפה BeanZ וגם קוקטייל בוקר "כתום זה השחור החדש" שמכיל Aperol Spritz, האפרטיף האיטלקי ששוטף את העולם.
המנות שיוגשו במסעדות המשתתפות:
הבר של קפה פופלר - שף אבי ביטון מתעלה על הבראנץ׳ של עצמו ופותח לראשונה את הבר הלילי באור יום. על הבר של פופולר יוגשו מנות כמו כתף טלה על מסבחה, עדשים שחורות וטחינה או שקשוקה לוקוס. מחיר: 198 שקלים.
מלגו ומלבר - שף מוטי טיטמן יגיש תפריט של מנות בראנץ׳ מוכרות וקיציות בגימור חדשני ויצירתי. מחיר 198 שקלים.
OPA - שפית שיראל ברגר שעושה אמנות מפירות וירקות, חוגגת את ממלכת הצמחים עם תפריט בראנץ' מעורר חושים. עם מנות כמו: נקניקיית הגזר המפורסמת מ"מיס קפלן" חוזרת בגרסה מושחתת יותר ושחורה. 179 שקלים.
הולה - שף ויקטור גלוגר עם בראנץ' ים תיכוני, מספרד ועד יוון, באווירת בוקר חמה ושמחה מול הים. עם מנות כמו: מחבת ספרדית של "FIDEUA" פירות ים שחורה. 189 שקלים.
יא פאן, שף יובל בן נריה – בראנץ' קוריאני חד פעמי עם מנות כמו רול ממולא בשר סרטנים וטאמאגו, בים בים באפ (מנת הדגל של המטבח הקוריאני) וחמש סוגי קימצ'י. 198 שקלים.
George & John במלון דריסקו, שף תומר טל - בופה הבוקר ימשיך להיות מוגש, בעוד שבמסעדה החדשה שנפתחה בקומת הלובי יוגש בראנץ' בה יככב המטבח הישראלי החדש, עם מנות כמו: בליני תפו"א מדורה, פלמידה בעישון כד בורמזי ותרד. 189 שקלים.
דון קמילו במלון ג'אפה, שף רועי ענתבי – החצר של מלון היוקרה תיפרד ליום מהבופה, וענתבי יגיש בראנץ' שמחבר בין קלאסיקות איטלקיות למטבח המקומי יפואי. 198 שקלים.
איגרא רמא - שפים ענר בן רפאל ותמיר מיכאלי יארחו לבראנץ' מרהיב של המטבח הישראלי החדש, עם חומרי גלם שלוקטו על הבוקר מהאדמה והים. 149 שקלים.
שתי הארוחות הקלילות יותר:
קאליפסו, שף עומר מילר - ביץ' בראנץ' על הים שמתחיל במגש מאזאטים ענק, מלווה בפוקאצ'ת ים שחורה עם אצות, חמאה ומלח אטלנטי, עיקריות כמו טורטיה שחורה עם חמאה שחורה, מקושקשת אמיתית ורכה, קוויאר שחור ועירית קצוצה וקינוח על בסיס מרק אבטיח קר. מחיר: 149 שקלים.
אוזריה נקסט דור - שפית אביבית פריאל תציע תפריט קליל יותר לטובת העסוקים בשישי, קומפלט לוינסקי: שמתחיל בפתיחת מאזאטים ומאפים שחורים, עובר למסבחה שעועית שחורה, ומסתיים בקינוח השוק המושלם. 119 שקלים.
המסעדות המשתתפות בפסטיבל יעטו שחור, וכן התפאורה, המוזיקה יותאמו לצבע העמוק והאופנתי. התפריטים יתכתבו עם הטרנד החם של עולם הקולינריה והאינסטגרם עם חומרי גלם כמו דיו דיונון, פרג, סומסום שחור אבקת אבץ טבעי, "פחם פעיל" מחומרים טבעיים כמו קליפות אגוזים ואגוזי קוקוס.
יום שישי, 31 במאי. 198 – 119 שקלים (80 שקלים הנחה למחזיקי אמריקן אקספרס).
הארוחות יוגשו בשלושה סבבים: 9:00 | 11:30 | 14:00.
הארוחות אינן צמחוניות ואינן כשרות. למעט OPA (טבעונית). מכירת הכרטיסים מתבצעת מראש, באתר blackmorning.co.il או בהזמנה טלפונית דרך המסעדות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו