"הנוסעים עפו החוצה מעוצמת הפיצוץ": אישה וגבר נפצעו קשה בניסיון חיסול בחיפה

מטען התפוצץ תחת רכב במרכז הכרמל • בנוסף לשני הפצועים בתוך הרכב, נרשמו גם שלושה נפגעי חרדה במקום • הנפגעים פונו לקבלת טיפול בבתי החולים רמב"ם וכרמל • מפרטי החקירה עולה כי יעד ניסיון החיסול הוא עבריין בכיר מהקריות

הרכב שעלה באש // צילום: הרצי שפירא ,
הרכב שעלה באש // צילום: הרצי שפירא

לאור יום, באחד המקומות המרכזיים בחיפה: גבר ואישה נפצעו קשה בפיצוץ מטען שהוצמד לרכב בשדרות הנשיא בעיר, במה שמזוהה כניסיון חיסול.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected

      על פי הדיווח הראשוני ממד"א, הרכב עלה באש כתוצאה מהפיצוץ סמוך לצומת קפה הבנק, בעוד חובשים ופראמדיקים שהגיעו למקום החלו בטיפול בפצועים. השניים פונו בהמשך לבית החולים רמב"ם בהכרה מלאה ועם פגיעות קשות בגפיים. בבית החולים הם הועברו לחדר ההלם, ועתידים לעבור סדרה של ניתוחים אורתופדיים. בנוסף, שלושה נפגעים באורח קל ושלושה נפגעי חרדה פונו לבתי החולים רמב"ם וכרמל בהתאמה.   

      מפרטי החקירה עולה כי יעד ניסיון החיסול בחיפה ניצל לא מזמן מנסיון חיסול אחר, שגם בו נעשה שימוש במטען שהתפוצץ בעת שהרכב חנה והוא לא נפגע. מדובר בעבריין בכיר תושב הקריות. הרקע לאירועים הוא סכסוך עבריינים על שליטה בעולם התחתון בחיפה, הקריות והגליל המערבי. במשטרה קיים חשש מנקמה. עוד נמסר כי ניסיון החיסול הקודם היה בסמוך לקניון באילת כאשר הרכב שבו הופעל המטען היה ריק.

      כוחות משטרה מחיפה וממחוז חוף אספו ממצאים מהזירה. גורם בכיר במשטרת חיפה המעורה בחקירה אמר ל"ישראל היום" כי "היה כאן מזל גדול שאזרחים תמימים ועוברי אורח לא נהרגו חלילה או נפגעו קשה". עוד נמסר כי הוקם צוות חקירה מיוחד של האירוע.

      "הנוסעים ברכב עפו החוצה מעוצמת הפיצוץ"

      עד ראייה לאירוע סיפר: "הרכב עמד ברמזור סמוך לקפה הבנק במרכז הכרמל, שהיה עמוס בעוברי אורח ומבלים שהגיעו לבתי הקפה במקום, כמידי יום שישי. לפתע שמענו פיצוץ חזק והרכב החל לעלות באש. הנוסעים ברכב עפו החוצה מעוצמת הפיצוץ. הגענו למקום וראינו אישה וגבר שוכבים על הכביש עם פציעות קשות בגפיים התחתונים, כשהם בהכרה וזועקים לעזרה.

      עד ראייה שנכח במרכז הכרמל: "היינו בטוחים בהתחלה שמדובר בפיגוע" // צילום: הרצי שפירא

      "בתוך דקות ספורות הגיעו למקום חובשים של מד"א ואיחוד הצלה רכובים על קטנועים והחלו לטפל בהם. תוך כדי הטיפול הגיע ניידת טיפול נמרץ מתחנת מד"א הסמוכה בכרמל. הפראמדיקים העניקו לפצועים טיפול ראשוני ופינו אותם לבית החולים. כמה פצועי חרדה שהיו במקום טופלו גם הם וחלקם פונו לבית חולים כרמל הסמוך. היו מספר פצועי חרדה שסרבו להתפנות.

      עד הראייה אמר כי "היה כאן נס גדול שעוברי אורח, ילדים ואימהות לא נפגעו או חלילה קיפחו את חייהם. מרכז הכרמל היה עמוס כמידי יום שישי בצהריים באנשים שבאו לקניות או סתם לשבת בבתי הקפה והמסעדות במקום. צריך לומר תודה לאלוהים שלא נהרגו או נפצעו חפים מפשע. הפיצוץ היה ממש עוצמתי. היינו בטוחים בהתחלה שמדובר בפיגוע. אבל זה סוג של פיגוע פלילי אם אכן מדובר בניסיון חיסול כפי שאומרים״.

      מרכז הכרמל עדיין סגור לתנועה ונהגים מופנים לדרכים חלופיות. בעקבות האירוע נגרמו עומסי תנועה באזור שדרות הנשיא ושדרות מוריה בכרמל.

      העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

       

      טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

      כדאי להכיר