מיזם חדשני: לרחף מתמנע לאילת

מתגבשת תוכנית מהפכנית לנסיעה מנמל התעופה רמון לעיר - מערך תחבורה של קרונות עיליים בטכנולוגיה אלקטרומגנטית • המהירות הצפויה: עד 160 קמ"ש

צילום: Sky Tran // המודל המתגבש. ניתן יהיה להקים את המסילות מעל הכביש, ובמרכז הדרך ,
צילום: Sky Tran // המודל המתגבש. ניתן יהיה להקים את המסילות מעל הכביש, ובמרכז הדרך

הרחקת נמל התעופה של אילת ממרכז העיר לבקעת תמנע, 20 קילומטרים מאזור המלונות, יצרה מצב שבו הנמל אינו נגיש כבעבר, כך שהתחבורה היבשתית מהעיר לנמל התעופה מתנהלת על אותו כביש. כך, נסיעה למרחק שהיה אפשר לגמא ב־15 דקות, עלולה להימשך לעיתים שעה, ואולי אף יותר. 

חברת SkyTran מציעה פתרון מהפכני, מוגן בפטנט, של מערך תחבורה עילי, של קרוניות לשניים ולארבעה, הנעות בריחוף בטכנולוגיית Passive Maglev - לוויטציית כוח אלקטרומגנטי המשמש את תחבורת הרכבות המהירות בעולם - על מסילה המורכבת על עמודים. 

התקציב לבניית מערך קרוניות כזה הוא כעשירית מהתקציב הדרוש להקמת רכבת רגילה, ונפח התנועה שניתן להעביר בו שווה לשלושה נתיבים בכביש עירוני. עלות מסילה וקרוניות למסלול של 20 ק"מ היא כ־500 מיליון דולר. הקרוניות יכולות לנוע במהירות שבין 100 ל־160 קמ"ש. "זה הפתרון האידיאלי לפקקים בכל מדינת ישראל ולא רק באילת", אומר תומאס קוראן, מייסד־שותף ומנכ"ל פעילות החברה בארץ.  לדבריו, נחתמו כבר מזכרי הבנות לבדיקת מערכות עירוניות גם במרכז, והמערכת נמצאת בשלבים שונים של בדיקות היתכנות. 

"אנחנו רוצים להיכנס כמו מפעילי כביש 6, כשאנו מקבלים את ההכנסות לתקופה מסוימת, ולאחר מכן מעבירים את הבעלות לעירייה או למדינה", אמר. החברה מנהלת עתה מו"מ עם כמה חברות תשתית ורשתות בתי מלון על יצירת שותפות להקמה ולתפעול של המיזם התחבורתי. 

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected

      מערך המסילות העיליות לא יצריך הפקעת קרקעות או רישוי, וניתן יהיה להקים את המסילות מעל הכביש, במרכז הדרך. לפי התוכנית, המסילה הראשית היא ישרה, ובערים צפופות אפשר להקים בכל 500 מטרים יציאה ל"תחנה". מי שרוצים לרדת צריכים ללחוץ על שם התחנה או מספרה, והקרונית, שמשקלה כ־700 ק"ג בלבד, יוצאת הצידה מן המסילה הראשית להורדת נוסעים ולהעלאתם, ולאחר מכן חוזרת למסלול המעגלי בלי לחסום את המסילה הראשית. באילת מתכננים מסילה באורך של 40 ק"מ, שתגיע מנמל התעופה עד לאזור המלונות, ויהיו לה שלוחות לעיר עצמה - ואפילו עד למסוף של טאבה. בכוחה גם לחבר את הפריפריה במקומות שבהם אין כדאיות תקציבית להקמת מסילת רכבת רגילה. 

      ממשרד התחבורה נמסר כי ככל שהחברה תקדם את הטכנולוגיה, המשרד יסיר חסמים רגולטוריים על מנת לאפשר את הפיתוח.

       

       

      טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

      כדאי להכיר