דווקא לאחר שצלח את התופת הקשה בשואה בארבעה מחנות ריכוז, נבחר ניצול השואה שמואל בלומנפלד (כיום בן 93) לשמור על הפושע הנאצי אדולף אייכמן.
עם עלייתו לישראל עבד בלומנפלד בשב"ס, והיה עליו, במסגרת תפקידו, לשמור על אייכמן ולהעניק לו מזון. "יום אחד אמרו לנו: מי מכם צריך להתנדב למשימה חשובה מאוד, ולא אמרו לנו מהי", סיפר היום בשיחה עם "ישראל היום". "היו כאלה שסירבו לבצע את המלאכה אבל אני לא יכולתי לומר זאת. הפסיכולוג מצא אותי מתאים ואמרתי לו - 'אמלא כל תפקיד שיטילו עלי לפי החוק'. חשפתי בפני הפסיכולוג את המספר, והוא השיב לי: "אתה הכי מתאים! כך תשתחרר מהטראומה".
בלומנפלד ממשיך: "לימים, פניתי לאייכמן ואמרתי לו :"האנשים שלך לא מילאו את תפקידם". אמר לו והוסיף: "הייתי אצל הס שנתיים ונשארתי בחיים. אבל אל תדאג, אני אשמור עליך. לא חינכו אותי לנקמה". אייכמן, שנחטף על ידי המוסד מארגנטינה, נידון למוות והוצא להורג בתלייה ב-31 במאי 1962.
בלומנפלד הינו יליד פרושוביצה שליד קרקוב. כבר בילדותו נהג לומר שהוא היה הילד של אמא, בהערצתו הגדולה אליה כמו גם באופן בו הוא מתאר כיצד היא הנחתה אותו ואת ששת אחיו כיצד להתחבר ליהדות. כשכבשו הגרמנים את פרושוביצה, והוא בן 13 בלבד, בחר להתייצב לעבודות הכפייה במקום אביו במחנה העבודה פלאשוב, ועבד משך שנתיים בהנחת פסי רכבת שחשיבותם הפכה לימים להסטורית - כאשר בפסים אלה הובלו היהודים להשמדה. בשלב מסוים החליט לברוח לביתו ועשה זאת."אימי, רוזה, נתנה את המעט שעוד נותר לה כדי שהילדים ידעו מהי יהדות. "תשמור על העצמות שלך ועל היהדות", אמרה לו והוא קיים.
שמואל ברח לגטו קרקוב ונפרד ממשפחתו שמצאה את מותה מקץ כמה ימים במחנה העבודה בלזץ. לבסוף הגיע לאושוויץ ועבד שם בכריית פחם משך כשנתיים. בלומנפלד צלח אף את בוכנוואלד ואת צעדת המוות. רק לאחר 4 מחנות שונים שב לביתו והצטרף לקבוצת לוחמי הגטאות שם פגש את אישתו, רבקה. סייע בהברחת יהודי אירופה בעליות לא חוקיות לארץ ישראל. לאחר ששירת בצה"ל והתנדב בשירות בתי הסוהר לא ציפה להיתקל שוב בעברו, פיסית, אבל למציאות חוקים משלה: שמואל נבחר, כאמור, לשמור על פושע המלחמה הנאצי ב 1960, לאחר שנלכד על ידי המוסד בארגנטינה. לבסוף, נידון אייכמן למוות בתלייה, והוצא להורג ב-31 במאי 1962.
עצב מצבו הבריאותי החליט בלומנפלד לוותר השנה על השתתפות במצעד החיים בפולין לאחר 15 שנה. עם זאת, גם בימים אלה ממש מוסיף בלומנפלד לספר את סיפור חייו בפני קהלים שונים. הוא אומר בדאגה כי. "פעם הייתה הנחה, שכשהנוער נחשף לסיפורים שלנו הוא יהפך ליותר פטריוט ויעריך את החיים בישראל. היום אני לא יודע אם זה כך".
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם שלנו!