מושיקו גמליאלי, ילד הפלא הירושלמי בן ה-32 כובש את לבבות התל אביביים בסערה בזכות המקום החדש שלו – בר 51.
צילום: משה בן שמחון
כמי שעומד במרכזו של השיח הקולינארי הלוהט של השעה, גמליאלי שקט ואסוף. יש לו נטייה להסתכל עמוק פנימה בטרם יחלוק תובנה או יספר על השקפה ופואטיקה קולינארית. החשיפה המהירה והעצומה לא מבלבלת אותו, נהפכו. בתבונה ורצינות מעיד השף הצעיר על חובת ההוכחה המוטלת עליו עכשיו כשהגרגרנים הביעו בו אמון והפקידו את תאבונם בידיו.
הוא עובד תחת מיקרוסקופ שהוא בחר להציב ומבשל בקפידה וקפדנות מנות שמצטיירות כאגביות. אני מזהה בצלחותיו פילוסופיה פשוטה וכמעט קדמונית – גמליאלי פה כדי לבשל אוכל טעים. סה טו.
בין אם מדובר במנת קולורבי צלוי ומקורמל למשעי שמתהדר בציר לימון פרסי נהדר ועליו פיסות פלפל חריף, או מנה מורכבת יותר כמו פפרדלה העשוי זוקיני ומוגשת רווי רוטב חמאה קטיפתי ובשר סרטנים מתקתק ונימוח. אין כאן ניואנס אחד של התחכמות או להטוטי צילחות, יש אוכל אמיתי.
ברוסקטת לחם מחמצת קלוי ועליו מרמלדת שומר ופיסות פלמידה אדומה וגם פולפו צלוי למשעי עד שאפשר לחתוך את זרועו עם מזלג, מונח על תבשיל חיטה עשיר המבושל עם פירות מן הים ועליו ערב רב של בצלים.
בנוסף למנות הנפלאות מן הים, מוגשות גם נפלאות מן היבשה - צוואר טלה עם חומוס ובצל ירוק ושיפוד אנטריקוט ברוטב חלמונים.
מחירי המנות נעים בין 32 ל-68 שקלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו