אבו מאזן: "חמאס יגיע לפח הזבל של ההיסטוריה"

יו"ר הרשות הפלשתינית גינה את חמאס על פציעתו של דובר פת"ח ברצועה, שהוכה על ידי אנשי הארגון • "העם הפלשתיני לא יסלח לחמאס על מעשיו"

נפגש גם עם אבו מאזן, צילום: אי.פי.איי

יו"ר הרשות הפלשתינית אבו מאזן גינה את חמאס בחריפות ומתח ביקורת קשה על הארגון, בעת שביקר היום (חמישי) בבית חולים ברמאללה, את דובר פת"ח בעזה, שהוכה על ידי אנשי חמאס ונפצע באורח קשה.

צילום ארכיון: רויטרס

לדברי אבו מאזן, "חמאס שביצע הפיכה בעזה יגיע לפח הזבל של ההיסטוריה. העם הפלשתיני לא יסלח לחמאס על מעשיו". בתוך כך, הרשות הפלשתינית החזירה לרמאללה את שגריר הרשות בבודפשט, במחאה על פתיחת הנציגות ההונגרית בירושלים.

בתוך כך, נביל אבו רדינה דוברו של אבו מאזן אמר בעניין יוזמת השלום האזורית של ממשל טראמפ, כי "כל עוד ארצות הברית לא תחזור מצעדיה בנוגע לשגרירות בירושלים והפסקת המימון של אונר"א, לא יהיה דו שיח ביננו לאמריקנים". אבו רודינה אמר את הדברים במהלך מסיבת עיתונאים שקיים היום ברמאללה.

הדברים שנאמרו היום על ידי בכירי הרשות, מגיעים לאחר הפרסום הבוקר ב"ישראל היום", על השלב הבא בהסדרה ברצועת עזה, על פי גורמי ביטחון מצריים ובכירים פלשתינים בעזה וברמאללה. לפי הפרסום, השלב הבא בהסדרה כולל הוצאת כל סוגי הנשק מעזה למעט נשק קל שיהיה בפיקוח, תמורת הסרת המצור ושורת פרויקטים בינלאומיים לשיפור המצב הכלכלי וההומניטרי ברצועה.

על פי התוכנית המוצעת, כל ענייני הפנים יישארו בידי הארגונים הפלשתיניים בראשות חמאס או ישות פוליטית מאוחדת של כלל הארגונים ברצועה. ביטחון הפנים ברצועה יתבסס על מנגנוני הביטחון הלאומי של חמאס שפועלים כבר כעת. הנשק שיישאר בעזה ויותר לשימוש של כוחות ביטחון הפנים יהיה נשק קל, היקפו יהיה מצומצם והוא יהיה נתון תחת למנגנון פיקוח מחמיר. 

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

 

 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר