מחצות: עלייה נוספת במחירי הדלק

אחרי התייקרות של 8 אגורות בתחילת החודש, עלייה נוספת של 21 אגורות לליטר • המחיר החדש: 6.12 ש' לליטר אוקטן 95 בשירות עצמי • שיעור המס על הדלק - 65%

צילום אילוסטרציה: יהושע יוסף

במשך תקופה נהנינו מירידה של מחירי הדלק אל מתחת לרף 6 שקלים לליטר, וכבר שכחנו כמה יקר הוא יכול להיות. הלילה בחצות מחיר הדלק שוב יטפס ויחצה את המחסום הפסיכולוגי שאליו התרגלנו - יותר מ־6 שקלים לליטר. 

משרד האנרגיה הודיע באופן רשמי כי הלילה בחצות הדלק יתייקר בעוד 21 אגורות לליטר, ומחירו של ליטר בנזין אוקטן 95 בשירות עצמי יעלה ל־6.12 שקלים - תוספת של כ־10.5 שקלים לתדלוק מכל דלק מלא. בשירות מלא מחיר ליטר בנזין יעמוד על 6.33 שקלים. זאת בהמשך להתייקרות האחרונה של הדלק ב־1 בפברואר ב־8 אגורות לליטר, כך שבחישוב כולל מחירו של ליטר בנזין עלה בתוך חודש ב־29 אגורות לליטר - תוספת של עוד 14.5 שקלים לתדלוק מכל דלק מלא. תדלוק של מכל דלק בנפח סטנדרטי של 50 ליטרים יעלה החל מהלילה 306 שקלים. היחלשות הדולר ב־1.5% מנעה התייקרות אפשרית גדולה יותר, שיכולה היתה להסתכם בעוד 3 אגורות לליטר בנזין. 

מחיר הדלק בעיר אילת, ללא מע"מ, יעמוד לאחר ההתייקרות על 5.23 שקלים לליטר בנזין בשירות עצמי, ובשירות מלא בתוספת עמלת מתדלק של 18 אגורות יעלה ליטר בנזין 5.41 שקלים. 

המע"מ לליטר בנזין עלה ב־3 אגורות לליטר. כך שנטל המס כעת לאחר ההתייקרות הצפויה - מע"מ בתוספת מס הבלו על הדלק - עומד על כ־4.15 שקלים לליטר, 65% מהמחיר הסופי לצרכן. 

הזינוק במחירי הדלק בישראל מגיע בעקבות זינוק בשיעור של 14.8% במחיר הבנזין הבינלאומי באגן הים התיכון, ובהמשך לעלייה של 7.2% במחיר הבנזין הבינלאומי - 22% במצטבר בתוך חודשיים. 

בחודש ינואר השנה ירדו מחירי הבנזין ב־18 אגורות ובפברואר הם שינו כיוון ועלו ב־29 אגורות במצטבר, כך שברבעון הראשון של שנת 2019 עלה מחיר הבנזין לנהגים ב־11 אגורות לליטר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר