דריכות במערכת הפוליטית: ייתכן שכבר היום יודיע היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, מה הכריע בתיקי בנימין נתניהו.
אחד הגורמים שישפיעו על ההחלטה הוא מסירת חומרי החקירה לפרקליטי רה"מ לקראת השימוע. גם משום שהשימוע לא יתקיים לפני הבחירות וגם כדי למנוע הדלפת חומרים, נראה כי החומרים יועברו לאחר הבחירות.
בתיק 4000 (תיק בזק־וואלה), שנחשב לגולת הכותרת בפרשות נתניהו, צפוי מנדלבליט להגיש כתב אישום בגין שוחד ואילו בתיק 1000 (תיק המתנות) צפוי מנדלבליט להגיש כתב אישום בגין מרמה והפרת אמונים.
תיק 2000 (פרשת נתניהו־מוזס) בעייתי יותר ובצמרת הפרקליטות חלוקים לגביו. מחנה גדול בראשות פרקליט המדינה, שי ניצן, סבור כי הימנעות מהגשת כתב אישום בתיק זה עלולה ליצור בעיה בהגשת כתב אישום בתיק החשוב ביותר, תיק 4000, בשל הקרבה לאישומים והמעשים. מחנה קטן יותר, שבראשו עומד המשנה ליועמ"ש רז נזרי, סבור כי אפשר לוותר על כתב אישום. ההערכות הן כי מנדלבליט יוותר על הגשת אישום נגד רה"מ כדי לא להיכנס באופן תקדימי ליחסי פוליטיקאים־עיתונאים, בשל ההשלכות הרבות שיהיו למהלך כזה השפעה על הבחירות".
כתבות נוספות בנושא
הגרסה המלאה: המלצות המשטרה נגד נתניהו
אכיפה בררנית: אבסורד תיקי נתניהו
בתחילת החודש סירב היועץ לבקשת סנגורי נתניהו להמתין עם החלטתו עד לאחר הבחירות. במכתב ששלח עוזרו של מנדלבליט, ד"ר גיל לימון, נכתב בין השאר: "אם תתגבש בשבועות הקרובים החלטה כי היועץ המשפטי לממשלה שוקל להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה, בכפוף לשימוע, לא תהיה כל מניעה לקבל החלטה זו, או לפרסמה ברבים... נדרשים טעמים כבדי משקל ומכריעים על מנת לחרוג מן הכלל. לעמדת היועץ המשפטי לממשלה, טעמים אלו אינם מתקיימים". במילים אחרות, היועץ סבור כי דווקא להמתנה עם החלטה זו עלולה להיות השפעה על מהלך הבחירות.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו