כששף עם כוכב מישלן הגיע ל"הולה"

שפים צרפתיים מתארחים בישראל לרגל שבוע הקולינריה הצרפתי • למסעדה של השף ויקטור גלוגר בת"א בישל שף כריסטיאן מוריסט מאנדיב

מטעמי המטבח הצרפתי // צילום: יח"צ

שבוע הקולינריה הצרפתי בישראל שמתקיים בפעם השביעי "SO FRENCH SO FOOD", נפתח השבוע ברחבי הארץ. במהלך הפסטיבל מתארחים במוסדות קולינאריים שונים בארץ 15 שפים צרפתים, קונדיטור אחד ואמן אפייה אחד.

צילום: משה בן שמחון

השפים האורחים והשפים המקומיים בנו בשיתוף פעולה יצירתי ומרגש מגוון תפריטים בניחוח צרפתי משכר, ואלה מוגשים כאמור השבוע לסועדים הישראליים.

מדי שנה נערך הפסטיבל כשהזרקור מופנה לחבל ארץ צרפתי אחד. מיטב השפים המעוטרים והמכוכבים מאותו אזור נבחרים להגיע לישראל ולחלוק טעימה ממטבחם עם הקהל הישראלי. 

מהמטבח הצרפתי // צילום: באדיבות השגרירות הצרפתית

האירוע מתמקד השנה בחבל פרובאנס-אלפ-קוט ד‘אזור (אזור הדרום) המאופיין בגסטרונומיה מעודנת ומנות ססגוניות המדגישות את מגוון טעמיו האותנטיים של המטבח הים-תיכוני.

אזור הדרום כולל בתוכו שלושה סמלים אייקוניים מפורסמים בעולם כולו: פרובנס, האלפים וקוט ד'אזור (הריביירה הצרפתית). באזור הדרום ניתן למצוא גסטרונומיה מופלאה, מנות צבעוניות המדגישות את מגוון טעמיו האותנטיים של המטבח הים-תיכוני המיוצר על-ידי שפים חדורי תשוקה. למחוז דרום לבדו תשעים ותשעה כוכבים במדריך מסעדות מישלן המפורסם.

למסעדת "הולה" של השף ויקטור גלוגר התארח צוותו של השף כריסטיאן מוריסט (Christian Morisset) בעל כוכב מישלן ממסעדת Le Figuier de Saint-Esprit, באנטיב. 

קוויאר // צילום: באדיבות השגרירות הצרפתית

אנטיב היא עיירה ציורית ויפיפיה השוכנת על קו החוף המרהיב של הריביירה הצרפתית- רחוקה קונספטואלית מרחק שנות אור מתל אביב. שף מוריסט הותיק והצנוע מייצג אסכולה גסטרונומית מסורתית, מקצוענות ללא פשרות ומוסר עבודה גבוה. 

את מתכוניו הפרובנסאליים הביא אל מטבחו המודרני של גלוגר על חוף ימה של תל אביב הסואנת. החיבור בין השניים נוצר באופן מידי וסימביוטי והשניים מבשלים כמו היו מכרים ותיקים. מנת כבד האווז, המופתית, שמוגשת על טארט טאטן מעודן של תפוחי אדמה עוד תמשיך להדהד בין קירות ״הולה״ גם לאחר תום הפסטיבל.

בערב הראשון לפסטיבל אף התארח ב״הולה״ מר פרנסואה טיבו, ממציא וודקת גריי גוס, מנותנות החסות הראשיות של האירוע. טיבו, רקח וזיקק לראשונה את ה״מתכון הסודי״ למותג הוודקה המשגשג, לפני 22 שנה. זהו ביקורו הראשון בישראל.

המשלחת בת ה-17 שפים צרפתים, בראשה עומד גם השנה גיום גומז, השף הראשי של ארמון הנשיאות האליזה ונשיא עמותת הטבחים של הרפובליקה הצרפתית.

שגרירת צרפת בישראל, שאירחה את אירוע הפתיחה לשבוע זה, מסרה: "אני שמחה מאוד לפגוש אתכם שוב השנה בשבוע הקולינריה הצרפתית בישראל, החוגג את הקשרים יוצאי הדופן בין צרפת וישראל בתחום הגסטרונומיה מאחד הלבבות". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר