“המשקיעים החכמים רצים לנדל”ן התיירותי”

יזם הנדל"ן רונן מרדכי גרין מפציר במשקיעים: "התיירות הנכנסת בשיאים - התמקדו במלונות". אם יש משהו שמובטח בארץ המובטחת זה ככל הנראה עולם הנדל"ן המניב תשואות גבוהות ויציבות. כל הפרטים בפנים

צילום:  //  ,
צילום: //

חוק המספרים הגדולים
רונן מרדכי גרין מסביר כי בעידן הנוכחי קשה למצוא משקיעים המשקיעים ללא כל בדיקת מצב השוק, הענף להשקעה, תשואות קודמות וצפויות וכל מידע שעשוי להבטיח להם השקעה בטוחה ויציבה, אך אם ניתן לשלבה עם תשואות גבוהות – הרי שזו מילת המפתח.

עם תנודתיות חזקה בשוק ההון בשנים האחרונות, שוק שספג ירידות חדות בתקופה האחרונה, רבים הם המשקיעים המחפשים את עתיד הונם בשוק הנדל”ן בארץ בעל התשואות הנאות הנמצאות במגמת עלייה.

רונן מרדכי גרין

מומחים ותיקים בשוק הנדל”ן יציעו למשקיעי הנדל”ן למגורים בעלי הממון הנכבד, לבדוק את אופציית המעבר לנדל”ן המסחרי. משקיעים רבים בנדל”ן המסחרי מחפשים אחר סוג הנדל”ן המניב ביותר ימצאו לא פעם בנדל”ן התיירותי כפנינה אמיתית, כזו שעל פי הנתונים היבשים נמצאת במגמת עלייה.

למרות כי מדינת ישראל ידעה ויודעת מלחמות ומבצעים רבים, נראה כי התיירות הנכנסת לא לוקחת נתון זה בחשבון ואולי בגלל כל העניין העולמי בישראל, זהו יעד מבוקש הנמצא בעלייה.

4,120,800 – זהו מספר התיירים הנכנסים לישראל לשנת 2018, עלייה נאה של כ- 14% אל מול שנת 2017 ועלייה משמעותית של כ- 42% לעומת שנת 2016. בהתאם להערכות משרד התיירות, נראה כי התיירות הנכנסת הכניסה סך הכנסות של כלמעלה מ-21 מיליארד שקל.

יזם הנדל”ן ומומחה לנדל”ן מסחרי-תיירותי, רונן מרדכי גרין, קורא למשקיעי הנדל”ן לבחור בנדל”ן התיירותי ובהקדם האפשרי: “ישראל היא יעד תיירותי חם, מגמת התיירות הנכנסת נמצאת בעלייה כבר זמן רב, מדוע לא לקחת נתח מהמיליארדים המתגלגלים בכל שנה? המשקיעים החכמים רצים לנדל”ן התיירותי המשגשג”.

ירושלים, תל אביב, אילת, ים המלח, חיפה, נתניה ולמעשה יעדים רבים בישראל הם מוקדי עלייה לרגל עם ייחודיות שכנראה בעיקר תיירים מבינים.

זה המגרש של הגדולים
לכל השקעה ראשונית וכל תחום צריך הון נזיל להשקעה, בהתאם לסוג ההשקעה כך משתנה ההון הראשוני אותו תצטרכו כדי להיכנס לליגה של הגדולים.
לא, הנדל”ן המסחרי אינו מדבר רק לטייקונים או מולטי מיליונרים, אם בהשקעות ישירות בשוק ההון ניתן להתחיל עם אלפי- עשרות אלפי שקלים, הנדל”ן המסחרי דורש קצת יותר.
מומחי הנדל”ן המסחרי השונים ימליצו לכם להתחיל במשרדים קטנים וחנויות תחילה, לצבור הון משמעותי ורק אז להיכנס להשקעה במלונות, כזו שעשויה להפוך אתכם לשחקנים הגדולים הבאים.
הנדל”ן המסחרי הוא תחום מורכב ומלבד בסיס כלכלי יצוק של המשקיע, ישנן דרישות רבות כמו מחקר שוק, התייעצויות רבות, אישורים והיתרים לעסק ובכלל חשיבה שונה בתכלית מכל השקעה אחרת. התעסקות עם שוק המלונאות דורש פעולות נוספות כדי למצוא את אלו שיהפכו את העסק שלהם לכלכלי ומצליח, ואת הנכס שבבעלות בעל הנכס ליציב ומניב.

ויש גם אפשרות לקיצור דרך על חשבון התשואה, רונן מרדכי גרין מסביר למשקיעים הפוטנציאלים: “אם אתם מושקעים בכמה השקעות וטרם ביססתם הון ראשוני מספיק כדי להשקיע בנדל”ן תיירותי – חפשו אחר משקיעים זהים והשקיעו יחדיו.
צעד זה יצריך אמנם חלוקה בתשואה העתידית מהנכס, אך גם יוריד את הסיכון וישפשף אתכם לקראת הנכס התיירותי הבא”.

רונן מרדכי גרין: “ים המלח הוא חלק מפלאי התבל של משקיעי הנדל”ן המסחרי-תיירותי”

אם חשבתם שהגדולים במגרש הנדל”ן התיירותי כבר יכולים לנוח – כנראה שטעיתם.

מחקר השוק, מעקב אחר הנתונים והכרת השטח התיירותי בישראל, הם פעילות שאינה נגמרת ולמרות שעובדה זו עלולה להרחיק חלק מהמשקיעים, בעלי הממון הבוחרים להשקיע זמן נוסף בחיפוש ומחקר נכון, ימצאו עצמם עם נכס נדל”ן תיירותי בעלי תשואות גבוהות ויציבות מאוד.

אם עברתם את כל השלבים ואתם בדרך להשקעה בנדל”ן מסחרי-תיירותי, שאלת מליון הדולר עשויה להיפתר התבוננות קצרה במספרים: בהבחנה בין שני אתרי תיירות פופולאריים בקרב תיירים, אילת וים המלח, ניתן לראות כי ים המלח הוא יעד בו תרצו להתמקד בחיפוש אחר הנכס התיירותי שלכם, אחוז המבקרים לשנת 2018 באילת עומד על כ- 12% עם 424,764 תיירים ואילו אחוז המבקרים בים המלח עומד על כ- 54% עם 1,911,438 תיירים, נתון גבוה משמעותית לטובת ים המלח.

ומה הצפי? צפי הנתונים בהתאם להכפלת בתי המלון בים המלח עד לשנת 2022 עומד על תחזית לעלייה של כ- 15% באחוז התיירים באילת עם 530,955 תיירים, בעוד שהפער לטובת ים המלח גדל עוד יותר ועומד על כ- 75% באחוז התיירים עם   2,654,755 תיירים.

התייר הממוצע מוציא כ 4,364 ש”ח בחופשה, מתוכם כ- 39% על קניות ומסעדות וסך הכל הוצאה ממוצעת למסחר של כ- 1,702 ש”ח. אם נתסכל על התפוסה והפדיון למלונאות נראה כי ים המלח עם השקעה עדיפה יותר על אילת, עם 69.60% תפוסה באילת (197,727 ש”ח פדיון לחדר), לעומת 76.90% תפוסה בים המלח (261,000 ש”ח פדיון לחדר), ב- 3 שנים האחרונות חלה עלייה בתפוסה של כ- 4% באילת וכ- 16% בים המלח, אם נרחיק לשנת 2000 ועד היום נראה כי אילת עם עלייה בתפוסה העומדת על כ – 9% בלבד לעומת ים המלח עם 45% תפוסה.

יזם הנדל”ן, רונן מרדכי גרין, מדגיש למשקיעים מדוע כדאי להתמקד בנדל”ן המסחרי-תיירותי בים המלח: “הנתונים מציגים פער בולט מאוד לטובת ים המלח בכל המדדים, אף משקיע נדל”ן ובמיוחד נדל”ן מסחרי-תיירותי לא יכנס לפרויקט ללא בדיקה מקצועית של השטח, התיירות הנכנסת בשיאים, התמקדו במלונות. ים המלח הוא חלק מפלאי התבל של משקיעי הנדל”ן המסחרי-תיירותי”.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר