השרים נפתלי בנט ואיילת שקד מנסים לגייס למפלגתם, הימין החדש, פעיל חברתי מזרחי. ל"ישראל היום" נודע כי במפלגה בוחנים שלושה שמות מרכזיים: עו"ד אופיר טובול, אבי שושן וללי דרעי. שלושתם מזוהים עם הפריפריה ועם מאבקים הקשורים למזרחיות, מסורתית ועדתיות.
צילום: משה בן שמחון (ארכיון) | צילום: משה בן שמחון (ארכיון)
טובול נולד וגדל באשדוד והוא פעיל פוליטי ומייסד תנועה הנקראת "תור הזהב" שעוסקת בציונות המזרחית וביהדות המסורתית. "מאז שהוכרזו הבחירות קיבלתי כמה פניות", אמר טובול, "והדבר שעומד לנגד עיני הוא קידום הנושאים שנמצאים בליבת הפעילות שלי בשנים האחרונות - מסורתיות, פריפריה וחיבור בין המגזרים. אם אמצא מקום שיעזור לי לקדם את הנושאים האלה ביתר שאת, אהיה שם".
אבי שושן הוא דובר בית החולים איכילוב וכתב תרבות ומוזיקה מזרחית. שושן, דתי לשעבר, שייך למשפחת הרבנים המפוארת אבוחצירא והיה גם העורך הראשון שהגיע מבחוץ לחברות בועדת הפלייליסט של גלגלצ בכדי לאזן את הביקורת על התחנה שלא מעניקה מקום למוזיקה מזרחית. סביב שושן התעוררה מהומה לאחר שנטען כי פוטר מגלגלצ, ושרת התרבות מירי רגב אמרה כי "זוהי הכרזת מלחמה של גלגלצ".
שם נוסף שעלה הוא זה של ללי דרעי, תושבת עלי ואמא לשישה שעלתה ארצה מצרפת ונבחרה לאחרונה כנציגה היישוב עלי במועצת בנימין. דרעי פעילה כיום במשרה מלאה בקליטת העלייה הצרפתית והתבטאה לא אחת בסוגיית העדתיות וקיפוח מזרחים. דרעי אישרה את פניית המפלגה איתה ואמרה כי "פנו אליי, אבל לא נסגר שום דבר. עיקר ההגדרה שלי היא השורשים שבמשפחה הספרדית הגאה. להיות ספרדי זה כוח על".
בתוך כך, לראשונה תהיה מתמודדת חירשת בבחירות לכנסת. שירלי פינטו (30), חירשת מילדות ופעילה חברתית לקידום זכויות החירשים, הצטרפה אתמול לימין החדש. "אני שמחה ומתרגשת", אמרה פינטו, "ואמשיך לפעול בכל העוצמה למען אנשים עם מוגבלויות בישראל. ברצוני להיות הכוח שלהם בכנסת, מתוך מטרה להפוך את ישראל לחברה נגישה, שיוויונית ומכילה".
בהכנת הידיעה השתתף אריאל כהנא