אהרן ברק מעורר סערה: קרא "להיאבק בגל האנטי־דמוקרטי"

נשיא העליון לשעבר הזהיר את השופטים: ״אם אתם לא תגנו על הדמוקרטיה, הדמוקרטיה לא תגן עליכם, אל תיכנסו לבונקר"

אהרן ברק // צילום: הרצי שפירא

נשיא בית המשפט העליון בדימוס, השופט אהרן ברק, תקף פעם נוספת בכנס העמותה למשפט ציבורי שהתקיים בחיפה, את הגישה השמרנית של הממשלה הנוכחית וגל החקיקה בנושא.

״אם אתם השופטים לא תגנו על הדמוקרטיה, הדמוקרטיה לא תגן עליכם", אמר ברק, "אל תשאירו את המלחמה רק למוטה קרמינצר שהוא חסיד אומות העולם". בדבריו התכוון ברק למרדכי קרמניצר, משפטן מהמכון הישראלי לדמוקרטיה המרבה לבקר את התפיסה השמרנית. 

"מה שופט צריך לעשות מול הגל האנטי דמוקרטי העכור?", המשיך ברק, "יש שופטים שנכנסים לבונקר. הם רוצים לתת לרוחות הרעות לעבור בתקווה שיבוא יום והרוחות יפסקו. ואני אומר, מי שנכנס לבונקר לא יצא ממנו, כי הרוחות האלה לא רק יפתרו את בעיית הטרור והפליטים, אלא גם את בעיית השופטים".

דבריו של ברק הצטרפו למתקפה של פרקליט המדינה עו"ד שי ניצן, מי שאמר כי "אתמול (יום חמישי, י"א) היועמ"ש ציטט את האמירה שאם יחליטו להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה, מיליונים ייצאו לרחובות ולא יקבלו את הדבר הזה. זו אמירה שצריך לחשוב עליה. זה סופר בעייתי".

קודם לכן ביום חמישי היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, פתח במתקפה על דברי יו"ר הקואליציה ח"כ דודי אמסלם, שלפיהם מיליוני אזרחים לא יקבלו החלטה להעמיד לדין את ראש הממשלה על "תיקים הזויים כאלו".

עוד על דבריו של אהרן ברק - בדעות

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר