"מענה הולם בחוק לרצח בנסיבות מיוחדות" // צילום: משה שי // "מענה הולם בחוק לרצח בנסיבות מיוחדות" // צילום: משה שי

תיקון היסטורי: יקוצר עונש של רוצח שעבר התעללות

רגע לפני פיזור הכנסת אישרה ועדת חוק ומשפט את התיקון לחוק העונשין על רצח והמתה • לראשונה: דירוג עבירות המתה לפי החומרה

ועדת חוקה חוק ומשפט בכנסת אישרה היום (רביעי) לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק ממשלתית והצעת חוק של ח"כ מיקי רוזנטל מהמחנה הציוני  – לקביעת מדרג חדש ומפורט יותר בכל הנוגע לעבירות הריגה ורצח

ח"כ מיקי רוזנטל יזם את החוק בעקבות שלל מקרים בהם ברור היה כי בתי המשפט, בלית ברירה, הרשיעו נאשמים בעבירות שאינן תואמות את מעשיהם בפועל ונאלצו לבחור בין רצח להריגה למרות הנסיבות המורכבות.

על פי החוק החדש, שנוסח על בסיס ועדת קרמניצר, ידורגו עבירות ההמתה על פי חומרתן. לראשונה יוגדר בחוק רצח בנסיבות מחמירות, שעונשו מאסר עולם חובה. בין הנסיבות המחמירות: רצח אכזרי במיוחד, רצח ממניע גזעני ורצח של בן זוג אחרי התעללות ממושכת.

מאידך, עבירה של המתה בידי אישה עקב התעללות שיטתית שעברה - דינה יהיה עד 15 שנות מאסר. בכך מכיר המחוקק לראשונה בהתעללות של בן זוג אלים כסעיף מקל בענישה.  

כאמור, עבירה של רצח בנסיבות מחמירות - עונשה יהיה מאסר עולם חובה;  עבירה של המתה בנסיבות של אחריות מופחתת  - עונשה יהיה 20 שנות מאסר; עוד נקבע בחוק כי עבירה של המתה בקלות דעת - עונשה יהיה 12 שנות מאסר. 

ח"כ מיקי רוזנטל הסביר: "נהוג להגיד רצח הוא רצח, זה נכון, אבל, עד היום לא היה עד היום מענה הולם בחוק לנסיבות המיוחדות. החוק הארכאי דיבר על שלוש עבירות בלבד - רצח, הריגה וגרימת מוות ברשלנות. בין רצח להריגה יש טווח עצום. ההגדרה החסרה מנעה לעיתים עשיית צדק - זילות של מקרי רצח מחד וענישה מחמירה מאידך".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...