בפרקליטות מבהירים כי למרות ההודעה על הקדמת הבחירות, תהליך העבודה על תיקי החקירה הנוגעים לראש הממשלה בנימין נתניהו ימשך כמתוכנן. "מדובר בתהליך עבודה סדור ומקצועי, שאינו תלוי באירועים פוליטיים", נמסר מהפרקליטות.
אז היכן עומדים תיקי החקירה של נתניהו? בהתבסס על דברים שאמר פרקליט המדינה שי ניצן, לפני מספר ימים בוועידת גלובס בירושלים, בכוונת הפרקליטות לרכז את הטיפול בתיקים ולהאיץ אותם, על מנת להגיע להכרעה בשבועות הקרובים.
לפי ניצן, לפני מספר שבועות פורסמה המלצת המשטרה והרשות לניירות ערך בתיק 4000 ותיק החקירה הועבר לעיון הפרקליטות. בשבועות האחרונים הועברו לפרקליטות המדינה טיוטות חוות דעת של פרקליטות מחוז תל אביב – מיסוי וכלכלה, (בתיקים 4000, 1000 ו-2000). טיוטות חוות הדעת הוכנו והועברו בעקבות בחינה ולימוד יסודי של חומר החקירה.
"בימים הקרובים יתקיימו דיונים אצל היועץ המשפטי לממשלה בהם נדון בסוגיות הראייתיות והמשפטיות המורכבות העולות מתיקים אלה על בסיס חוות הדעת האמורות לצורך קבלת הכרעתו. לאחר סיום הדיונים כולם תפורסם החלטת היועץ המשפטי לממשלה יחד עם המלצתי", הסביר ניצן.
לדבריו, "בעבר הבהרנו כי אנו נעשה כל מאמץ ללמוד התיקים ולבחון את מכלול הראיות בהקדם האפשרי – וכך אכן עשינו. עם השלמת עבודת הפרקליטות על המסד הדרוש להכרעה בתיקים אלה יחלו כבר הדיונים אצל היועמ"ש".