מזכיר ההגנה האמריקני מאטיס התפטר: "לא נוכל להגן על האינטרסים שלנו ללא בעלות בריתנו"

הגנרל המוערך שזכה לכינוי החיבה "כלב משוגע", הודיע כי יעזוב את משרתו בשל מחלוקת עם הנשיא • מאטיס במכתב ההתפטרות: "מגיע לטראמפ מזכיר הגנה שדעותיו תואמות לשלו" • טראמפ: "הוא יפרוש מתפקידו כמצטיין"

הנשיא טראמפ ושר ההגנה היוצא מאטיס // צילום: רויטרס // הנשיא טראמפ ושר ההגנה היוצא מאטיס // צילום: רויטרס ,
הנשיא טראמפ ושר ההגנה היוצא מאטיס // צילום: רויטרס // הנשיא טראמפ ושר ההגנה היוצא מאטיס // צילום: רויטרס

מזכיר המדינה האמריקני, ג'יימס מאטיס, הודיע לנשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, על התפטרותו מתפקידו, זאת בשל חילוקי דעות עם הנשיא במגוון נושאים". 

מאטיס קבע במכתבו שחילוקי הדעות עם הנשיא נסבו סביב יחסו של הנשיא לבעלות בריתה של ארצות הברית, וציין במכתב ההתפטרות שלו לטראמם כי: "מאחר שמגיע לך מזכיר הגנה שעמדותיו תאומות לאלו שלך, בנושא זה ובעוד מגוון נושאים, אני מאמין שזה נכון שאפרוש מתפקידי". 

עוד הוסיף מאטיס במכתב כי "החוסן שלנו כאומה קשור בקשר בל יינתק בבריתות עם השותפות שלנו. ארה"ב חיונית לעולם החופשי, ואיננו יכולים להגן על האינטרסים שלנו ולבצע את תפקידנו באופן יעיל מבלי לשמור על בעלות בריתנו ולכבד אותן", הוסיף.

הנשיא טראמפ צייץ ברשת הטוויטר ציוץ המקבל את התפטרותו של מאטיס ומשבח אותו על תפקודו. "הגנרל ג'ים מאטיס יפרוש מתפקידו בהצטיינות, בסוף חודש פברואר, לאחר ששירת בממשל שלי במשך שנתיים", כתב הנשיא.

מחלוקת בין הנשיא לשר ההגנה סביב הנסיגה מסוריה // צילום: איי.אף.פי

טראמפ הוסיף כי: "במהלך כהונתו של ג'יימס, הושגה התקדמות אדירה, בעיקר בתחום רכש הציוד הצבאי החדש. הגנרל מאטיס עזר לי הרבה בכך ששכנע מדינות זרות ובעלות ברית לקיים את חלקן בצרכים הצבאיים הנחוצים.  אמנה מזכיר הגנה חדש בקרוב".

על אף ההודעות שנכתבו בנימה חברית, גורמים בבית הלבן מדווחים זה זמן רב על קרע בין הנשיא ומאטיס במספר סוגיות שונות. האחרונה מבין הסוגיות שהביאו למחלוקת בין הנשיא ומאטיס היא נסיגת ארצות הברית מסוריה.

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר