אחד הדברים הראשונים אשר הבעלים של בית"ר ירושלים, משה חוגג, סימן עם כניסתו לתפקיד, היה למגר את הקריאות הגזעניות מהיציעים באצטדיון טדי. שיחות בנושא התקיימו עם האוהדים, שהתבשרו כי כל קריאה גזענית תוביל לתביעה אזרחית, מערכת מצלמות משוכללת הוצבה באצטדיון, וכעת נראה שהמאמצים האלה מצליחים.
מדו"ח סיכום הסיבוב הראשון של תוכנית 'בועטים את הגזענות והאלימות מהמגרשים' של הקרן החדשה לישראל, עולה כי לראשונה מאז התחיל פרוייקט המשקיפים לפני 15 שנים, ביציעי בית"ר ירושלים לא נשמעה העונה קריאה גזענית מאורגנת והמונית. רק אוהד אחד של הקבוצה השמיע במקרה בודד את הקריאה 'מחבל'.
"אין ספק שהמאמצים המרובים של המועדון ושיתוף הפעולה עם הקהל מניבים פרי", אמר גורם בבית"ר, שהוסיף, "הדו"ח מעיד שהאמירות על כך שבית"ר מועדון גזעני או הקהל שלה הן לא נכונות. אנחנו גאים בנתונים ומקווים שזה רק ימשיך כך".
משה חוגג. העבודה הקשה משתלמת // צילום: אורן בן חקון
כמו כן, בדו"ח מצוין כי בשני מקרים הושמעו נהמות ביציעי בית"ר, אך הנהמות הושתקו במהרה על ידי רוב היציע. בתוך כך, החלוץ אנתוני וארן החלים מפציעה וכנראה יהיה בסגל למשחק בגביע מול מכבי ת"א.
בתוך כך, בית"ר ירושלים נענשה הרב (רביעי) על ידי בית הדין של ההתאחדות ב-15 אלף שקלים, בגין הדלקת אבוקה והתפרצות אוהדים במשחק נגד הפועל תל אביב. 5 אלף עבור האבוקות ו-10 בעברו התפרצות האוהדים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו