על רקע ההסלמה במצב הביטחוני - העימות בתוך הממשלה נמשך: חבר הקבינט השר נפתלי בנט תקף הבוקר (שני) שוב את מדיניות הממשלה בכלל וראש הממשלה ושר הביטחון בפרט, וטען כי מבחינת הפלשתינים "כיום כדאי להיות מחבל". הוא אמר את הדברים בריאיון בגלי צה"ל.
יו"ר הבית היהודי ואמר כי ההרתעה לא קיימת: "היום כדאי להיות מחבל. מדברים איתי על האג אבל אני רוצה להציל חיים וחוק הגירוש יתקן את המשוואה העקומה מול המחבלים".
חוק גירוש משפחות מחבלים אותו רוצה בנט להעביר, קיבל לפי טענתו את תמיכת ראש הממשלה אבל מסתבר שנתניהו כלל לא הצביע בוועדת השרים לענייני חקיקה. השר בנט אמר בנוגע לשאלה כי "ראש הממשלה יתקע את החוק", כי הוא לא סבור שכך יקרה. "השכן שלי נפצע בפיגוע בבית אל ונלחם על חייו. חייבים לעצור את הטירוף", התייחס לפיגוע רותם, שנפגע באורח קשה בפיגוע בשישי האחרון.
בנט ושקד נגד נתניהו
הדברים של בנט מגיעים לאחר העימות החריף אמש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בישיבת הממשלה. נתניהו ביקש בישיבת הממשלה מהחברים לאשר את המשך כהונתו כשר הביטחון. שרי הבית היהודי, נפתלי בנט ואיילת שקד, טענו כי יש קשר בין תפקידיו המצטברים של נתניהו כראש הממשלה וכשר חוץ לבין ההידרדרות במצב הביטחוני, וסירבו לתמוך בבקשת נתניהו.
בתחילה אמרה השרה שקד כי היא "חושבת שצריך שר ביטחון במשרה מלאה". השר בנט הצטרף לדבריה והודיע כי יימנע בהצבעה. בנט הוסיף: "איבדנו את ההרתעה, צריך לשחרר את ידי צה"ל מאזיקים של פייק משפט ופייק מוסר. ישראלים נהרגים משום שהמחבלים הפסיקו לפחד".
לא מפסיקים לתקוף. השרה שקד בהפגנה מחוץ לישיבת הממשלה, אתמול. צילום: מירי צחי
נתניהו זעם על דברי השניים והשיב: "שמענו את האולטימטום שלך. זהו ניסיון פוליטי נואל לבלום את המהלך". ראש הממשלה הוסיף וטען כי "היו הרבה שרי ביטחון וראשי ממשלה בעבר".
בנט ענה לנתניהו במילים קשות ואמר, "הלוואי שאת אותה עוצמה שאתה מפעיל כלפינו תפעיל כלפי האויב". עוד טען יו"ר הבית היהודי כי "הפיגוע בבית אל קרה לא בגלל בג"ץ, אלא שצה"ל כבול, שלא באשמתו, בידי משפטיזציה".
בנט ושקד השתתפו אתמול גם בהפגנה שנערכה מחוץ לישיבת הממשלה, שבה מחו המפגינים נגד גל הטרור ביהודה ושומרון, ותקפו את המדיניות הרכה לטענתם של הממשלה. יחד עם בנט הגיעה גם השרה איילת שקד ועוד ארבעה שרים נוספים, ביניהם השר זאב אלקין, חבר הליכוד. בריאיון לגלי צה"ל התייחס השר וחבר הקבינט ישראל כ"ץ להשתתפות עמיתיו בהפגנה. "שקלתי לבוא להפגנה אתמול עד שהבנתי שמדובר באירוע נגד הממשלה", אמר כ"ץ. כמו כן, הזהיר השר לענייני מודיעין כי "אנחנו נמצאים לפני גל טרור ביהודה ושומרון".
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו