"כ־38% מיהודי אירופה שוקלים לעזוב"

"ליהודים השפעה וכוח גדולים מדי" ו"היהודים מנצלים את השואה לצורכיהם" - הן רק חלק מהאמירות הנפוצות לפי ממצאים של סקר האנטישמיות הגדול בעולם

חילול מצבה בפולין // צילום ארכיון: אדם שידלובסקי ,
חילול מצבה בפולין // צילום ארכיון: אדם שידלובסקי

ממצאים מחרידים על התגברות האנטישמיות באירופה: סקר מקיף של "הסוכנות האירופית לזכויות היסוד", גוף שהוקם לטפל בשמירת זכויות האדם ולהיאבק בגזענות על כל סוגיה, קובע כי 38% מכלל היהודים החיים באיחוד האירופי שוקלים להגר מחוץ לאירופה בשל התגברות השנאה ליהודים.

89% אומרים שהאנטישמיות ברחבי האיחוד האירופי התחזקה באופן משמעותי בחמש השנים האחרונות, ו־85% מיהודי אירופה מעריכים שאנטישמיות היא הבעיה הגדולה ביותר שעימה הם מתמודדים כיום.

מדובר בסקר האנטישמיות הגדול ביותר שנערך בעולם, והוא כלל כ־16,400 נשאלים מ־28 מדינות האיחוד האירופי. סקר דומה נערך לפני חמש שנים. לפי ממצאי הסקר הנוכחי, כ־30% מהנשאלים חוו בעצמם תקיפות אנטישמיות. רוב המותקפים היו אנשים שניתן לזהותם חזותית כיהודים.

80% לא מדווחים למשטרה

80% מהנשאלים על ידי הסוכנות האירופית הודו שהם אינם מדווחים למשטרה או לגופים אחרים על מקרי אנטישמיות חמורים - עובדה המשפיעה באופן ישיר על אופי הדיווחים הרשמיים על ממדי האנטישמיות במדינות השונות. שליש מהנשאלים אמרו שהם נמנעים מלבקר באירועים יהודיים או במוסדות יהודיים מאחר שהם חוששים לביטחונם.

בין האמירות האנטישמיות הנפוצות ביותר לפי הסקר: "ליהודים יש השפעה וכוח גדולים מדי", "היהודים מנצלים את השואה לצורכיהם" ו"ישראל מתנהגת כלפי הפלשתינים כפי שהנאצים התנהגו ליהודים".

יעקב חגואל, סגן ומ״מ יו״ר ההסתדרות הציונית העולמית, אמר כי " לאור הסקר ההחלטה חייבת להפוך באופן מיידי למעשים ואנו מצפים כעת לשלב הבא: חקיקה ואכיפה, תקציב ליישום ההחלטה, חינוך, הסברה ואבטחת המוסדות היהודיים. ההחלטה ההסיטורית חייבת לבוא לידי ביטוי באופן מיידי במעשים. היהודים הם אזרחים נאמנים במדינות שהם החליטו לגור בהן ועל הממשלות של אותן מדינות אירופאיות ישנה אחריות לשמור על ביטחונם".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר