לאחרונה הוטבע מושג חדש במחוזות האוכל הבינלאומיים - תיירות קולינארית, למעשה מדובר בתיירות פנים ותיירות חוץ המתמקדת בפן הקולינארי.
צילום: גיל קרמר
במסגרת הטרנד ההולך ומתבסס החלו שיתופי פעולה חוצי גבולות בין שגרירויות, לשכות תיירות, שפים ואנשי אוכל על מנת לקדם את ענף התיירות דרך ענף ההסעדה. לפיכך, כחלק מקידום התיירות בין איטליה לישראל הוכרז על שבוע הקולינריה האיטלקית הבינלאומי.
השבוע המדובר מצויין בימים אלה ממש ומתקיים במקביל ברחבי העולם עם למעלה מאלף אירועים, במטרה לקדם את המטבח האיטלקי ואת מסורת האוכל והיין האיכותיים, המזוהים עם איטליה. ישראל גם לוקחת חלק בשבוע זה ובמסגרת זו יקיימו ברחבי תל אביב מגוון אירועים בניחוח איטלקי.
במסגרת שבוע הקולינריה מגיעים מומחים בתחום התזונה, הקולינריה והתיירות מאיטליה ואף שני שפים בעלי כוכבי מישלן, השף Giancarlo Morelli מנהל מטבח המאפיין את הטבע בהתגלמותו והשףCiro Scamardella של מסעדת "Pipero" האיטלקית ברומא, המשלב מטבח מסורתי מול חדשני מעוטר כוכב מישלן.
האירועים סביב שבוע הקולינריה יתמקדו השנה בקידום התזונה הים תיכונית, חשיבותה ומרכיביה, עם דגש ספציפי על היבטים תרבותיים.
כחלק מהפעילות הענפה, התקיימה ארוחה ייחודית, של צמד השפים Giancarlo Morelli בעל כוכב המישלן. והשף אוראל קימחי במסעדת פופינה. התפריט אותו הציגו השניים מאופיין בים תיכוניות עדכנית ומלהיבה.
בין המנות: מילפיי חצילים, עגבניות ובוראטה, סשימי טונה, רוטב קיסר, חסה בייבי ג'אם ופרחי בוראז', ריוזטו ריקוטה מעושנת, פטה זיתים ושמן זית, מוסר ים, מרנג עגבניות, רוטולו טלה, ציר עוף ושומר צלוי, הטירמיסו של ג'אנקרלו מורלי.
שבוע הקולינריה האיטלקית העולמי החל לראשונה לפני כשלוש שנים. היוזמה התנהלה בו זמנית ב-105 מדינות עם למעלה מ-1,300 אירועים במטרה לקדם את המסורת הקולינרית האיטלקית. החוט המקשר בין כל האירועים היה הגסטרונומיה האיטלקית, שהתמקדה במסורות אותנטיות ומוצרים איכותיים לצד אירועי תרבות ואמנות שמאפיינים את הרוח האיטלקית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו